Karting • Chrono

Eerste NK-zege van het seizoen voor Pelle van Echtelt na bloedstollende strijd: "Heel blij!"

Uitgegeven door Bart • 13 september 2023 12:31

Kerpen – Pelle van Echtelt heeft afgelopen weekend zijn eerste zege van het seizoen behaald in het Nederlands kampioenschap van Chrono Karting. De 10-jarige karter uit Wijk bij Duurstede was op de Erftlandring in het Duitse Kerpen de sterkste in de Parolin Rocky F1. De rijder van Braam Racing maakte er zeer spannende strijd van met zijn teamgenoot Yme van Campenhout.

Pelle van Echtelt

Dat het spannend zou worden bleek al uit de snelste tijden in de kwalificatie. Pelle reed met een tijd van 55.102 slechts 0.001 langzamer dan zijn teamgenoot. “Het ging in de trainingen op vrijdag en zaterdag al goed”, vertelt Pelle. “We hebben er heel hard voor getraind en dat heeft in de races goed uitgepakt. In de kwalificatie reed ik de tweede tijd en daar was ik wel tevreden mee.”

In de eerste van drie races greep Pelle al snel de leiding in de race, maar een grote kopgroep bleef tot de slotronde dicht bij elkaar. “In de laatste ronde werd Yme opgeduwd door Steven Wams waardoor ze mij allebei konden inhalen, maar gelukkig heb ik Steven nog wel terug kunnen inhalen. Het was een mooie strijd en het is heel leuk om zo te racen. Vooraan rijden vind ik leuk, maar soms is het ook leuk om achteraan te rijden want dan kun je heel veel inhalen. Natuurlijk wil je het liefste vooraan rijden, anders kun je geen bekers winnen.”

In de tweede race trok Pelle met een spannende overwinning de stand gelijk. De laatste race moest bepalen wie de dagwinnaar zou worden. Al snel reden Pelle en Yme weg van de rest van het veld. In de tweede helft van de race pakte Pelle een gaatje en kwam met 2,5 seconden voorsprong over de finish. “Toen ik over de finish kwam, was ik heel blij!”

Pelle van Echtelt

Voorafgaand aan het NK-seizoen was Pelle snel tijdens de Wintercup, maar bij de opening van het seizoen – ook in Kerpen – kampte hij met pech. “In het eerste NK-weekend ben ik een race uitgevallen omdat mijn uitlaat was afgescheurd. Dat was geen goede start van het seizoen. Een race later in Assen stond ik op het podium en werd ik tweede, maar in Strijen ging het weer wat minder. Nu heb ik mijn eerste overwinning in het NK van dit seizoen te pakken.”

Door zijn overwinning klimt Pelle op de ranglijst van het Nederlands kampioenschap in de Parolin Rocky F1. Er zijn dit jaar nog twee races te rijden. “In Venray en in Eindhoven ga ik weer voor een mooie beker. Met twee sterke weekenden maak ik nog kans om Nederlands kampioen te worden. Dan zou ik echt heel blij zijn.”

Pelle van Echtelt wil graag zijn vader en moeder bedanken, iedereen die hem steunt, het team van Braam Racing en zijn sponsoren. Dat zijn:
Gijsbertsen – specialist in BMW en Mini
Goed in Balans Administratiekantoor
Raad op Maat
Go Autoparts
Autotique – betaalbare zekerheid
Dennis Technische Dienstverlening
Human Performance Coaching

Pelle van Echtelt

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS