Formule 1

Eerste 1-2 in de Formule 1 voor Red Bull: "Las Vegas was een opsomming van ons seizoen tot nu toe"

Uitgegeven door Bart • 21 november 2023 11:02

Red Bull brak dit weekend een Formule 1-record met de 20e zege van het seizoen en maakte nog een unicum mee. Sergio Perez stelde namelijk de tweede plaats in de WK-stand veilig en nooit eerder eindigden twee Red Bull-coureurs op de eerste twee posities in de eindstand van de Formule 1. Teambaas Christian Horner was uiteraard zeer blij met een nieuw hoogtepunt in een toch al geweldig seizoen waarin Max Verstappen voor de derde wereldkampioen werd.

Horner Verstappen


"Het is iets dat we nooit eerder voor elkaar hebben gekregen", zegt Horner op de website van de F1 over de 1-2 in de WK-stand. "Wat kun je nog meer vragen van je coureurs dan eerste en tweede worden? Checo had een hele goede snelheid en de laatste twee à drie races heeft hij zijn vorm weer gevonden."

Er is wel een kanttekening bij te plaatsen, want Perez verspeelde een 1-2 in de race door zich voor de laatste bocht in te laten halen door Charles Leclerc. Horner: "Max liet zich nog terugzakken om Checo een tow te geven, maar het was net niet genoeg. Voor iemand die een nieuwe neus moest halen en van achteraan moest komen, heeft hij een geweldige race gereden."

Met de twintigste overwinning van 2023 verbeterde Red Bull het record van Mercedes van meeste zeges in één seizoen. "Het zijn er veel", zegt Horner als hem gevraagd wordt wat de hoogtepunten waren. "18 zeges voor Max en 20 in totaal. Hier in Vegas was Checo echt briljant, zeker omdat hij van achteraan moest komen. Hij had pech om de tweede plaats te verliezen, maar hij is nu wel zeker tweede in het WK. We hebben een geweldig seizoen en Las Vegas was een opsomming van ons seizoen tot nu toe."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS