Formule 1

Eenvoudige theorie over Red Bulls gebrek: "Red Bull is normaal gesproken erg goed in het begrijpen van flexi-delen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 november 2021 20:00 • Print artikel

Jenson Button heeft een eenvoudige theorie waarom Red Bull nog geen protest heeft aangetekend tegen de vleugels van Mercedes: hij denkt dat ze nog niet weten tegen welk element ze precies zouden moeten protesteren.

Jenson Button en een jonge Max Verstappen


Red Bull-teambaas Christian Horner en zijn staf hebben tot op de bodem uitgezocht hoe het Mercedes in de afgelopen races is gelukt om een aanzienlijk voordeel te behalen in rechte lijn. Hij gelooft dat een illegale achtervleugel hieraan ten grondslag zou kunnen liggen, en bevestigde dat Red Bull een protest zal indienen als dezelfde vleugel uit Brazilië opnieuw wordt gebruikt.

Mercedes' tegenhanger Toto Wolff zei in een reactie dat hij gelooft dat elk element op de auto's van zijn team legaal is. Dat zei hij toen de twee teambazen naast elkaar zaten tijdens een persconferentie voorafgaand aan de race in Qatar. "Ik denk niet dat ze weten wat Mercedes aan het doen is", zei Button. "Ik denk dat het heel slim is wat Mercedes doet, want ze hebben veel snelheid in de rechte lijn gepakt, en dat krijg je niet door pk's - tenzij het 50 pk is."

"Ik denk dat Mercedes een voorsprong heeft op Red Bull. Red Bull is normaal gesproken erg goed in het begrijpen van flexi-delen van de auto - vooral aan de voorkant van de vloer. Dat herinner ik me uit de tijd dat ik racete tegen de Red Bulls."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS