Formule 1

Een zware dobber voor Checo Perez in Qatar: "De hele race was een inhaalslag"

Uitgegeven door Peter Vader • 22 november 2021 11:01 • Print artikel

Sergio Perez in de andere Red Bull, had een zware missie op de startgrid na de kwalificatie op zaterdag waarna hij vanaf de elfde plek moest vertrekken. Dit speelde hem niet in de kaart en gedurende de hele race verrichtte hij een inhaalslag, wat uiteindelijk goed was voor de vierde plaats toen de zwart-wit geblokte vlag werd gezwaaid.

Sergio_Perez_portrait_Qatar_2021

Vermoeiende race
"We zijn erin geslaagd om te herstellen van de kwalificatie en zijn snel door de grid naar voren gegaan vanaf P11. We waren in een zeer goede positie om op het podium te staan, maar helaas is het niet gelukt", zei hij in een bericht van GrandPrix247. “Het was een zeer vermoeiende race, ik was de hele tijd vol in de weer met inhalen en pushen. We veranderden onze strategie gedurende de race; in sommige etappes gingen we voor één stop en in andere voor twee, maar de banden van anderen explodeerden, dus moesten we die van ons beschermen om een lekke band te voorkomen en onze positie in het constructeurskampioenschap te maximaliseren,” legde de Mexicaan uit.

Virtual safetycar boosdoener
"Ik denk dat we het podium in onze zak hadden, maar voor de tweede keer in een week dat we aan het racen waren, heeft een virtuele safety car ons potentieel gekost. “Ik weet niet of we Fernando zonder hem zeker hadden ingehaald, maar we zouden dichtbij zijn geweest. Het is een beetje jammer, maar we zijn erin geslaagd om de schade van zaterdag te minimaliseren en Valtteri scoorde geen punten, wat een groot voordeel voor ons is', klaagde de tweevoudig racewinnaar. “Uiteindelijk denk ik dat we vanuit het oogpunt van het team op veilig moesten spelen met de constructeurstitel in gedachten. Waar we vandaag zijn geëindigd, is een goed resultaat voor het team en voor de langere termijn, we moeten gewoon hard blijven pushen en onze prestaties in de komende twee races verbeteren.”

In de laatste bocht?
"Nu kijk ik uit naar Saoedi-Arabië en Abu Dhabi, want we gaan alles geven, we hebben een grote kans om bovenaan het Constructor's Championship te komen. Er zitten vijf punten in, het is allemaal om voor te gaan en dat is het doelwit”, concludeerde de 31-jarige Mexicaan. Nu de race in Qatar achter de rug is, zag Verstappen zijn voorsprong op Hamilton in het rijderskampioenschap teruglopen tot acht punten, terwijl Red Bull Mercedes naderde tot op vijf punten in het constructeurskampioenschap. Het lijkt erop dat er tot uiteindelijk aan het einde van het seizoen geknokt blijft worden en dat de beslissing in de laatste race gaat vallen. Misschien wel in de laatste bocht… De volgende over veertien dagen is Saoedi-Arabië, een week later gevolgd door de seizoensfinale, de Grand Prix van Abu Dhabi.

Sergio_Perez_vonkenregen_F1_Red_Bull

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS