Autosport NL • Autosport NL Diversen

Een seizoen meedoen om de titel in de Supercar Challenge? Dat kan bij Ferry Monster Autosport!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 juli 2020 18:47 • Print artikel

ZOLDER - Met veel vertrouwen werkte Ferry Monster Autosport op het circuit van Zolder de laatste test af voorafgaand aan de start van het Supercar Challenge-seizoen. Het raceteam van Ferry Monster werd de afgelopen jaren veelvoudig kampioen in diverse klassen van de aansprekende autosportcompetitie. Ook komend seizoen verwacht hij met zijn rijders een gooi te kunnen doen naar de titel.

Ferry Monster Autosport


Ferry heeft komend seizoen drie Seat Cupra TCR’s in de Supercar Challenge die op 7 augustus begint op het circuit van Zolder. Hij heeft nog een Seat Cupra TCR vrij. Ferry verhuurt die in principe voor het hele seizoen, maar voor losse races kan ook. “Als mensen geïnteresseerd zijn kunnen ze natuurlijk contact opnemen (ferry@ferrymonsterautosport.nl). Een test is altijd bespreekbaar. Dat kan namelijk ook met een kleiner budget.”

Ook runt hij Mazda MX-5-auto’s voor de gelijknamige cup. “Ook voor deze cup hebben we nog één auto beschikbaar. Aan het eind van het seizoen gaat hij bovendien ook nog meedoen aan de Creventic Series. Dat is een 12 uursrace. We hebben daarvoor een Hyundai TCR. Dat hebben we al vaker gedaan. Ik wil daarnaast nog een auto in die race hebben. Maar niet meer dan twee. Dat om de aandacht te kunnen focussen op het winnen van de race.”

Ferry Monster Autosport is een logische keuze voor elke coureur die in de Supercar Challenge vooraan wil meedoen. De equipe uit Numansdorp werd vele jaren op rij kampioen. “Zo zijn we met Dennis de Borst de afgelopen vier jaar elk jaar kampioen geworden.” En ook Ferry zelf werd meermaals kampioen. “Samen met mijn broer heb ik jarenlang geracet. Het team snapt dus hoe het spelletje werkt.”

Ferry en Robin Monster Autosport

Dat hij zelf niet meer racet vindt Ferry niet erg. “Ik heb erg veel plezier in het sneller maken, het beter maken van de auto en het coachen van rijders. Dat maakt het heel leuk om te doen. Natuurlijk is zelf achter het stuur kruipen onwijs leuk, maar ik geniet ook echt van het runnen van mijn team.”

Het seizoen bestaat dit jaar in ieder geval uit vijf races van de Supercar Challenge en op zijn minst een race van de Creventic Series. “Ook gaan we nog een aantal Winter Cup-races rijden. Dat doen we al jarenlang.”

Ferry Monster Autosport

Een nieuw onderdeel van het team is het Ferry Monster Esport-team. “Dat gaat leuk. Ik zie dat ook als de jongens op de baan rijden en kilometers maken. Ze hebben de baan meteen door.” Ferry’s broer Robin is daar heel fanatiek mee. “Hij ziet er veel jonge coureurs op de simulator oefenen.”

“Daarom was het voor ons een kwestie van tijd om er ook mee te beginnen”, aldus Robin. “Dat werpt zijn vruchten af. We proberen jongens ook te motiveren om aan autosport te gaan doen. Zo hopen we dat ze via het hij e-sportgedeelte kunnen doorgroeien naar de autosport.”

Het is een extra faciliteit binnen het team. “We maken er ook tijd voor in de avond om met de jongens te gaan zitten en ze te begeleiden. Natuurlijk is het moeilijk om de vertaalslag te maken van, zoals wij dat noemen, uit je billen racen naar je armen en je handen en hetgeen je ziet. Maar het gaat niet zozeer om het gevoel in de auto, maar om het scherp blijven in competitie. Je kunt zo je wedstrijdritme vasthouden zonder een fysieke race te rijden. Simracen is een blijvertje in de autosport!”

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via info@ferrymonsteresports.nl.

Wil je ook eens oefenen op de sim? Dat kan? ferrymonsteresports.nl

Wil je dit seizoen nog aan een competitie deelnemen, neem vrijblijvend contact op met Ferry Monster: ferry@ferrymonsterautosport.nl

Of kijk eens op de website van Ferry Monster Autosport

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS