Formule 1

Een podium voor Ferrari en een 'handful of flies' voor Ferrari in Sochi

Uitgegeven door Peter Vader • 27 september 2021 06:02 • Print artikel

SOTCHI - De Scuderia Ferrari Mission Winnow behaalde dit seizoen hun vierde podium in de Russische Grand Prix dankzij Carlos Sainz, die de race op de derde plaats eindigde. Charles, die vanaf achteraan van de grid startte, bleef met lege handen achter in een spannend einde van de race veroorzaakt door de komst van de regen.

carlos_sainz_podium_scuderia-ferrari-russian-gp

Een mooie eerste ronde
Zowel Carlos Sainz als Charles Leclerc maakten een mooie eerste ronde. De Spanjaard, die vanaf de vuile kant van de baan startte, wist zich niet alleen te verdedigen tegen degenen die achter hem startten, maar wist ook gebruik te maken van de slipstream om Lando Norris in te halen en zo de leiding te nemen. Leclerc, die vanaf de achterste rij startte, kwam als zevende over de finishstreep na als twaalfde te zijn begonnen.

Een kwestie van banden
Vanaf dat moment stond de race van de twee Ferrari-coureurs in het teken van de bandenprestaties. Sainz, die begon met de mediums, kreeg na ongeveer tien ronden last van de vorming van een beetje graining waardoor hij anticipeerde met een pitstop. In vergelijking met zijn directe rivalen was zijn situatie op de banden met harde compound een stuk beter. Hij lag op de derde plaats toen de regen kwam. Charles Leclerc liet een uitstekend tempo zien op de harde banden en ook op de mediums was de Monegask competitief, Zozeer zelfs dat hij zich midden in het grote gevecht bevond met een goed uitgangspositie voor de spannende finale.

Krap tijdschema
Omdat de baan steeds natter werd, was de keuze wanneer de banden moesten worden gewisseld beslissend: als alles goed ging bij Carlos Sainz, bij Charles Leclerc werd zijn lagere tempo gedurende een paar ronden zeer duur betaald, waardoor de Monegask niet de voldoening kreeg van een goede puntenscore, die wel binnen zijn bereik leken. De volgende halte is Istanboel. Nu pauzeert het WK-circus voor een week. Van 8 t/m 10 oktober staan alle bolides weer op de baan voor de zestiende ronde van 2021 en voor de negende Turkse Grand Prix, op het circuit van Istanbul Park.

Ferrari at Russian GP Sotchi

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS