Formule 1

Een onverschrokken Toto Wolff beweert: "Mercedes kan de laatste vijf races winnen"

Uitgegeven door Peter Vader • 27 oktober 2021 06:45 • Print artikel

Toto Wolff is ervan overtuigd dat Mercedes nog steeds een auto heeft die Red Bull in 2021 naar de kroon kan steken voor de kampioenschapsglorie. Mercedes-teambaas Toto Wolff maakte een vastberaden indruk na de Grand Prix van de Verenigde Staten en verklaarde dat het team "elke race kan winnen" in deze spannende titelrace, nadat het in beide ranglijsten terrein had verloren aan Red Bull. Max Verstappen weerde Lewis Hamilton af door de overwinning op het Circuit of the Americas te claimen en een voorsprong van twaalf punten te behalen in het rijdersklassement, terwijl een dubbele podiumplaats voor Red Bull de voorsprong van Mercedes in de constructeursstrijd van 36 naar 23 terugbracht.

Max_Verstappen_Lewis_Hamilton_strijd_USA

“Er is druk, maar het is positieve druk"
De volgende op de kalender zijn bezoeken aan Mexico en Brazilië, waar de grote hoogten in het verleden het voordeel betekenden voor Red Bull – vorig jaar gewonnen door Verstappen – voordat nieuwkomers Qatar (Losail) en Saoedi-Arabië (Jeddah) en de nu traditionele seizoensafsluitende Grand Prix van Abu Dhabi op de agenda staan. Vooruitkijkend naar de rest van het seizoen zei Wolff in een bericht van Racingnews365: "Mexico was traditioneel een circuit dat moeilijk voor ons was, maar dit seizoen kan alles veranderen. Ik denk dat het echt race per race bekeken moet worden en we moeten vooral de moed erin houden." Gemotiveerd door wat hijzelf er aan kan doen om de stemming binnen het team omhoog te helpen, zei Wolff: "Ik denk dat het moreel hoog is. We zijn daar goed in, we kunnen elke race winnen. Het gaat erom de DNF's te vermijden, dat zijn de moordenaars. Het is leuk voor iedereen. Er is druk, maar het is positieve druk."

Genieten van de confrontatie
Mercedes werd voor het laatst door Ferrari uitgedaagd voor de titel in 2018 en 2019, alleen bleek aan het einde van het seizoen het team van de driepuntige ster sterker dan het Italiaanse team. Nu is Red Bull de grote tegenstrever en Wolff houdt vol dat hij geniet van de confrontatie met Red Bull. "Ik denk dat we zware gevechten hebben gehad met Ferrari in 2018 en '19, en we hebben zeven keer op rij gewonnen, maar dat is geen garantie als je terwijl je in een kampioenschapssrtjd zit, dan is dat gewoon moeilijk", voegde hij eraan toe.

Statistieken zeggen niets
"Geschiedenis heeft geen relevantie. Alleen als je op een dag stopt, kun je naar de statistieken kijken die toch niemand interesseren, dus het is moeilijk, maar we hebben plezier en we genieten ervan." Voorafgaand aan de dominantie van Mercedes in het hybride tijdperk van de F1, was zijn huidige rivaal Red Bull het laatste niet Mercedes-team dat de titel won in 2013.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS