Autosport Internationaal Toerwagens • LMS

Een indrukwekkend startveld van 41 auto's voor de Europese Le Mans Series 2019 + KALENDER

Uitgegeven door Peter Vader • 22 februari 2019 14:31 • Print artikel

De kalender van het seizoen 2019 van de Europese Le Mans Series is onthuld evenals de deelnemerslijst. Deze zal bestaan ​​uit 41 auto's verdeeld over de drie bekende categorieën. Voor het eerst ontving het ELMS-selectiecomité meer verzoeken dan er plaatsen beschikbaar waren en werd er een vakkundig proces opgezet om de teams voor het seizoen 2019 te selecteren. 32 Le Mans-prototypen (LMP) zullen deelnemen aan het seizoen 2019, waaronder achttien LMP2's, veertien LMP3's en negen LMGTE's. Dit wordt het grootste GTE-platform sinds 2014.

Zoals aan het einde van vorig seizoen al werd bepaald, wordt het aantal auto's beperkt tot 41, zodat de pitlane-areas die de ELMS dit seizoen zullen bezoeken op de zes circuits, worden gerespecteerd. Met dit totaalaantal zijn de teams in staat om hun auto's op een veilige manier voor hun pitbox te laten tanken.

Startveld 2019 European Le Mans Series

LMP2: sterker dan ooit
Het LMP2-veld zal uit veertien teams met achttien auto's bestaan (elf Oreca's, zes Ligiers en één Dallara. De kampioen van 2018, G-Drive Racing, komt terug om zijn titel te verdedigen met Roman Rusinov aan het stuur. Acht andere teams hebben al deelgenomen aan de vorige Europese Le Mans Series (High Class Racing, DragonSpeed, United Autosports, Panis Barthez Competition, Algarve Pro Racing, Idec Sport, Duqueine Engineering en Graff) en zij zullen opnieuw proberen de felbegeerde titel te veroveren.

Zij zullen worden vergezeld door vier teams uit de LMP3-categorie, waaronder titelverdediger RLR MSport en John Farano. Inter Europol Competition, Cool Racing en BHK Motorsport hebben ook de sprong gemaakt naar de topcategorie van de ELMS. Carlin, een gerenommeerd team in de Britse eenzitterdivisie, betreedt de ELMS voor de eerste keer met het unieke chassis van Dallara.

LMP3: een belangrijke klasse opstapklasse voor Le Mans
De ELMS LMP3-klasse zal wederom aanwezig zijn met veertien auto's, ingezet door tien teams: tien keer een Ligier en vier keer een Norma-M30. De kampioen van 2018, RLR MSport, zal zijn titel verdedigen met zijn Ligier JSP3.

Acht andere teams zijn ook terug in de LMP3: United Autosports, 360 racen, Nielsen Racing, Oregon Team, Eurointernational, Inter Europol Competition, Ultimate en M Racing. Graff keert dit jaar terug in LMP3 onder de vlag van Realteam Racing.

LMGTE: Ferrari en Porsche ​​schouder aan schouder
Het LMGTE-veld zal uit negen auto's bestaan: vijf Ferrari's F488 GTE en vier Porsches 911 RSR. Titelverdediger Proton Competition zal in 2019 het seizoen met twee Porsche 911's rijden. De jonge Italiaan Matteo Cairoli zal de nr. 88 rijden, terwijl nummer 77 onder de kleuren van Dempsey-Proton Racing met Richard Lietz zal deelnemen in dezelfde categorie van het World Endurance Championship.

JMW Motorsport, Ebimotors en Spirit of Race zullen vergezeld worden door de twee Ferrari's van Kessel Racing, waarvan nummer 83 een 100 procent vrouwelijke bemanning zal hebben. Het team Project 1, ook betrokken bij het FIA WEC, zal deelnemen aan de ELMS met een Porsche 911. Uiteindelijk zal het Luzich Racing-Spirit Of Race zijn debuut maken op de Europese scène met een Ferrari F488.

Pierre Filon ELMS RX foto Peter Vader
Pierre Fillon, voorzitter van de Automobile Club de l'Ouest

Pierre Fillon, voorzitter van de Automobile Club de l'Ouest: "Het is een grote voldoening voor de ACO om te zien hoe de European Le Mans Series een aantrekkelijk kampioenschap is en haar rol in de endurance-piramide perfect invult. We zijn er inmiddels erg aan gehecht geraakt, het niveau van dit platform geeft een uitstekend idee van de kwaliteit van dit kampioenschap."

Gérard Neveu, General Manager van de Europese Le Mans Series: "De Europese Le Mans Series trekt opnieuw de beste Europese teams aan, met de nadruk op zijn positie als belangrijkste intercontinentale raceserie ter wereld. Dit seizoen, bij het zien van het zeer hoge niveau in de LMP2-klasse, zijn het niet één maar twee uitnodigingen voor de 24 Hours of Le Mans 2020, die zullen worden aangeboden aan de kampioen en vice-kampioen. Dus, met de uitnodigingen voor de LMP3-kampioen en de twee beste LMGTE-teams, heeft de European Le Mans Series maar liefst vijf gegarandeerde deelnemers voor de 24 Hours of Le Mans 2020. We verwelkomen de fans van de endurance racerij graag tijdens de zes ELMS-evenementen dit jaar, die beginnen met de 4 Hours of Le Castellet op 14 april."

European Le Mans Series 2019 calander

Deelnemerslijst European Le Mans Series 2019 :

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS