Formule 1

Een hele nieuwe dimensie voor Toto Wolff: van inter-team naar intra-team-gevecht

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 juli 2021 06:01 • Print artikel

Mercedes heeft dit jaar voor het eerst sinds de invoering van de hybride V6-motoren een strijd met een ander team om de wereldtitel Formule 1. Red Bull is dit jaar in staat om het gevecht aan te gaan en staat bij de constructeurs aan de leiding. Max Verstappen heeft een riante voorsprong op Lewis Hamilton in de strijd bij de coureurs. Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff is het ‘inter-team-gevecht’ een stuk makkelijker, dan het ‘intra-team-gevecht’ dat het dit jaar is geworden.

Christian_Horner_en_Toto_Wolff

“Beiden hebben interessante aspecten”, aldus de Oostenrijker tegenover GP Fans. “Het inter-team gevecht, dat we een behoorlijke tijd hadden, is duidelijk makkelijker om mee om te gaan, omdat de coureurs deel van het team zijn. Ze zitten in dezelfde auto, terwijl bij het gevecht met een ander team, je niet ècht weet hoe de prestatie voor- en nadelen zijn en je kunt dat heen en weer zien gaan. Dat is lastig, omdat je omgaat met imperfecte informatie, met veel variabelen die je niet weet. Maar beiden zijn even leuk voor mij.”

Red Bull-teambaas Christian Horner is het niet eens met de Oostenrijker. De Brit ziet het heel anders, die vindt het gevecht tussen twee teams gezonder voor de sport is. “Ik zie het anders”, aldus Horner. ‘Ik denk dat het meer straight forward is om een concurrent in de garage naast je te hebben, dan een concurrent in je eigen garage. Je hebt tegenstrijdige belangen binnen je eigen team, bijvoorbeeld met je eigen engineering team, waarbij de competitie van de garage naast je veel meer straight forward is en ik denk dat het de focus op ieders gedachten en motivatie zet. Ik denk dat het gezonder voor het team is en gezonder voor de sport. Het komt in ieder geval voort uit een ver verleden.”

“Het mag duidelijk zijn dat we zeven jaar aan totale dominantie gezien hebben en ik denk dat momneteel de grootste winnaar in de F1 is, om twee teams en twee coureurs te hebben die het elk weekend weer met elkaar uitvechten.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS