Autosport NL • NK Rally

Een aantal verrassende wijzigingen in de Eurol Hellendoorn Rally 2019

Uitgegeven door Johan Vis • 26 juli 2019 13:32 • Print artikel

Nu alle vergunningen binnen zijn kan de organisatie van de Eurol Hellendoorn Rally meer melden over de klassementsproeven van de Eurol Hellendoorn Rally 2019. De proeven zijn definitief en ook het tijdschema zit in een laatste conceptfase. In de 2019 editie van de Eurol Hellendoorn Rally zitten een aantal verrassende wijzigingen ten opzichte van voorgaande jaren.

Eurol Hellendoorn Rally

Te beginnen met de vrijdagavond. De rally komt weer terug op de Borkeld, waar in 2012 voor het laatst werd gereden. Deze editie ligt daar echter een splinternieuwe proef op de deelnemers te wachten. De tweede klassementsproef van de vrijdagavond is Markelo. Deze proef komt terug in een vernieuwd jasje ten opzichte van de versie uit 2016.
Na de start in de Manege zal de vrijdagavond zich dus gaan afspelen op de twee klassementsproeven in Rijssen en Markelo.

De zaterdag heeft ook een nieuwe indeling gekregen. Er is diep in de historie gedoken en daaruit kwam een prachtige ‘nieuwe’ proef in Hoge Hexel. Het was in de jaren 80 dat de rally werd verreden rond de Piksen en deze proef is dit jaar terug in de Eurol Hellendoorn Rally. Een favoriete proef onder de deelnemers én het publiek is Ypelo. Deze zien we dit jaar helaas niet terug, evenals de proef rond Notter.

Luttenbergring
Het bestuur heeft bewust voor verandering gekozen om de rally fris en afwisselend te houden. Dit jaar zien we de proeven Hellendoorn, Mageleresch en Hallerhoek wel terug. De organisatie liet eerder al weten dat De Luttenbergring weer terugkomt. Deze bekende proef wordt, met rondkoers, drie keer verreden. Daarmee komt de proef op het industrieterrein van Almelo te vervallen. Voor de klassementsproef Luttenberg moet overigens wel apart 5 euro betaald worden. Deze proef staat los van het passe-partout, maar daarom heeft het bestuur de prijs van het passe-partout verlaagt van 15 naar 12 euro. De entree komt deels ten goede aan de manege van Luttenberg. De finish is ook op de Luttenbergring waarna de deelnemers doorrijden naar de Manege in Hellendoorn voor het finishpodium en een mooie afterparty!

Aanwonenden en informatie
Inmiddels heeft de organisatie van de Eurol Hellendoorn Rally een brief met informatie verstuurd naar alle aanwonenden van de klassementsproeven van de rally. Wie meer informatie wil over het evenement op vrijdag 20 en zaterdag 21 september 2019 kan terecht op de website: www.eurolhellendoornrally.com.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS