Formule 1

Een kijkje in de wereld van luxe auto's: wat maakt ze zo speciaal en wie zijn de grootste spelers?

Uitgegeven door HJ van Keulen • 27 september 2023 08:01

Luxe en snelle bolides worden uitgelicht in films, komen voor in raps en staan centraal in foto’s. Kortom, bijna iedereen droomt ervan om in een luxe auto te rijden. Ze staan symbool voor het behalen van succes en stralen status uit. Dit maakt ze enorm gewild, maar wat maakt ze nou zo speciaal en wie zijn dan de grootste spelers? Die antwoorden kun je hieronder lezen.

123lease financial lease

Wat maakt een luxe auto nou zo speciaal?
Zoals in de inleiding al genoemd is, stralen luxe auto’s status en elegantie uit en dit maakt ze zo gewild. Wanneer je in een luxe auto rijdt weten mensen dat jij je dit kunt permitteren. Ook bezitten deze luxe auto’s de allernieuwste en beste snufjes. Deze auto’s zijn het toppunt van vakmanschap. Toch vraag je je waarschijnlijk af ‘wat maken deze auto’s nou zo speciaal?’: hieronder vertellen we je meer.

Ontwerp
Bij luxe auto’s wordt aan elk detail ontzettend veel aandacht besteed. Dit gebeurt ook tijdens het bouwen van de auto. Het ontwerp van veel luxe auto’s zijn ook enorm modern, terwijl ze ook een erg elegante look uitstralen.

Interieur
Ook bij het ontwerpen van het interieur is er veel oog voor detail. Zo worden er bij luxe auto’s zowel aan de buiten- als binnenkant hoogwaardige materialen gebruikt. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog erg aangenaam om plaats op te nemen. Zowel de bestuurder als de passagier heeft op deze manier een fijne rit!

Krachtige prestaties
Luxe auto’s bezitten krachtige motoren waarmee je dan ook krachtige prestaties mee kunt leveren. Je kunt met luxe auto’s hoge snelheden bereiken. Ook bieden ze een fijne en soepele rijervaring.

Innovatie
Luxe auto’s zijn uitgerust met de nieuwste technologische innovaties. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan de steeds verbeterende rijhulpsystemen en de allernieuwste veiligheidsvoorzieningen.

Status
Ja, nu weet je het inmiddels wel: luxe auto’s stralen nou eenmaal status uit.

Wie zijn de grootste spelers?
En zeg nou zelf, wie droomt er nou niet van zo’n ultiem statussymbool? Hier volgt een lijstje met een aantal van de grootste spelers van deze exclusieve markt.

Wanneer je aan luxe automerken denkt, denk je waarschijnlijk al gauw aan Porsche, Rolls-Royce, Bentley, Aston Martin en Ferrari. Ook de Duitse automerken BMW, Mercedes-Benz en Audi behoren tot de lijst, en zo heb je nog veel meer luxe automerken waar je voor kunt kiezen als je portemonnee het toelaat.

Voor wie zijn deze auto’s bedoeld?
De prijzen liegen er niet om, deze auto’s zijn nou eenmaal bedoeld voor een selectieve groep autorijders. De doelgroep voor luxe auto’s zijn vaak autoliefhebbers, ondernemers, liefhebbers van luxe en beroemdheden.

Een luxe auto leasen
Een luxe auto kopen is niet voor iedereen mogelijk. Hiervoor moet je meestal diep in de buidel tasten. Je kunt uiteraard een luxe auto kopen, maar je kunt ook een auto leasen. Zo kun je nóg sneller in zo’n prachtige auto rijden. Er zijn uiteraard een aantal zaken waar je op moet letten voordat je een luxe auto gaat leasen.

Het is belangrijk om eerst goed uit te zoeken wat voor leasevorm het beste bij jou en jouw situatie past. Zo heb je bijvoorbeeld financial lease of operational lease. Bedenk goed hoe lang je wilt dat de looptijd van het contract is en of dit bij jouw wensen past. Ook is het belangrijk om het leasecontract goed door te lezen, waardoor je niet gauw voor verrassingen komt te staan. Denk daarbij aan welke kosten voor jou zijn en welke kosten wellicht voor de leasemaatschappij zijn. Bij het leasen van een luxe auto, wil je alles uiteraard wel dat alles goed klopt. Voordat je het weet, rijd jij in een geweldig mooie auto!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS