Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Een glimp van wat er komt komend weekend? Regen in de laatste vrije training in Le Mans...

Uitgegeven door Peter Vader • 14 juni 2024 05:30

De vierde en laatste vrije training bood de teams nog een laatste kans om waardevolle gegevens vast te leggen en de race-opstellingen te testen voorafgaand aan de 92e 24 uur van Le Mans (15-16 juni). Regen maakte voor het eerst van de week zijn opwachting toen een paar spetters en plekken aan het begin van de sessie in de tweede helft van de sessie in fijne motregen veranderden, waardoor de deelnemers een glimp kregen van wat ze dit weekend kunnen verwachten met meer natte weersomstandigheden, vooral op zondag. Gelukkig bleef de 60 minuten durende sessie rond middernacht vrij van incidenten, waarbij alle deelnemers op de baan ongedeerd naar hun pitbox terugkeerden.

24 Uur Le Mans 2024 United Autosports klokte de snelste tijd bij de LMP2 in FP4United Autosports klokte de snelste tijd bij de LMP2 in een natte FP4

Na de spanning en sensatie van Hyperpole was het veld van de 24 uur van Le Mans 2024 al snel weer in actie voor de laatste vrije training die 30 minuten na de oorspronkelijke starttijd begon. Een ongeval eerder op de avond bracht de Road To Le Mans-race voortijdig tot een einde en verstoorde het daaropvolgende tijdschema.

Dries Vanthoor was terug in de #15 BMW M Hybrid V8 nadat zijn Hyperpole-poging abrupt eindigde in de barrières van Indianapolis en hij in ronde 2 als eerste onder de 3:30-barrière reed. Een paar ronden later volgden Sheldon van der Linde in de WRT-zusterauto #20, Charles Milesi in de #35 Alpine A424 en Brendon Hartley in de #8 Toyota GR010-Hybrid en herhaalden zij deze prestatie, waarbij de Kiwi in de Japanse hypercar de snelste van het veld was (3:29.451). Miguel Molina in de #50 Ferrari 499P schoof op tot achter de leidende Toyota toen de helft van de laatste trainingssessie naderde, terwijl Nico Müller ook een score onder de 3:30 noteerde voor de Peugeot TotalEnergies #93 Peugeot 9X8.Drie van de top vier in Hyperpole – de #6 Porsche 963, de #2 Cadillac V-Series.R en de #51 Ferrari 499P – waren een groot deel van de sessie in de baan.

Alle 16 Oreca 07-Gibsons in de LMP2-klasse kwamen allemaal vroeg in de sessie uit hun pitboxen. De #23-auto van United Autosports USA met Ben Hanley aan het stuur zette de snelste tijd neer in de openingsfase, gevolgd door de #22 United Autosports-inschrijving, voordat de #24 Nielsen Racing-machine het Anglo-Amerikaanse duo scheidde.

Het Akkodis ASP-team plaatste de #87 Lexus RC F LMGT3 bovenaan de LMGT3-stapel met een tijd van 3:58.755, gevolgd door de Proton Competition #77 Ford Mustang en de Spirit of Race #155 Ferrari. Twee uit de LMGT3-klasse misten de sessie: de TF Sport #82 Corvette en de Proton Competition #88 Ford Mustang.

24 Uur Le Mans 2024 Valentino Rossi wacht geduldig op zijn beurt tijdens FP4
Valentino Rossi wacht geduldig op zijn beurt tijdens de FP4-nachttraining(Foto: 24 Heures Du Mans)

24H_Le_Mans_event_logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS