Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Eduardo Mortara na winnen Saudische E-Prix: “De attack mode heeft er voor gezorgd dat ik De Vries kon inhalen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 januari 2022 18:55 • Print artikel

Eduardo Mortara heeft de tweede E-Prix van het seizoen gewonnen. De Zwitser startte vanaf de tweede positie, maar wist nadat teamgenoot Di Grassi en De Vries in aanraking kwamen de leiding korte tijd later over te nemen. De Zwitser kon door een late safety car de wedstrijd bijna niet meer verliezen.

null

De Venturi-coureur miste de pole position op slechts vijf duizendste, maar hij kijkt daar nu met een goed gevoel op terug. “Ik heb liever een frustrerende kwalificatie en dat ik dan de race win dan andersom”, aldus Mortara.

“De attack mode heeft er voor gezorgd dat ik De Vries kon inhalen, het was niet goed voor mijn hart. Ik had namelijk niet meer zoveel energie over, iedereen voor me en achter me pushte heel hard en wilde ervoor zorgen dat ik veel energie zou verbruiken. Ik probeerde koel te blijven en dat is gelukt.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS