Formule 1

Eddie Jordan tipt verrassing in de F1: "Hij heeft zeker de snelheid om wereldkampioen te worden"

Uitgegeven door Bart • 27 januari 2021 06:07 • Print artikel

Lance Stroll begint binnenkort aan zijn vijfde seizoen in de Formule 1 en dat terwijl de Canadees pas 22 is. Vorig jaar pakte de Aston Martin-coureur twee podiumplaatsen en een pole position. Als zoon van de teameigenaar zijn er vaak twijfels over de echte kracht van Stroll, maar volgens Eddie Jordan heeft hij wel degelijk veel talent. De komst van Sebastian Vettel zal hem volgens de Ier alleen maar verder helpen.

Lance Stroll


"Misschien hebben we allemaal wel zo onze twijfels over Lance, maar zijn snelheid is ongekend", aldus Jordan in gesprek met The Race. "Hij geeft alleen niet ieder weekend thuis en laat niet ieder weekend zijn ware snelheid zien. Maar hij is een groot talent en heeft zeker de snelheid om ooit wereldkampioen te worden. Dat denk ik echt."

"Om dat voor elkaar te krijgen, zal hij echter een stuk constanter moeten worden. Voorafgaand aan een weekend weet je nooit welke Lance er op komt draven. Ik denk dat Vettel hem daar goed mee kan helpen, net zoals hij dat bij Charles Leclerc heeft gedaan."

Ook teambaas Otmar Szafnauer verwacht dit jaar meer van Stroll. "Ik denk dat de komst van Sebastian het beste in Lance naar boven haalt. En andersom zal Lance Sebastian ook onder druk zetten. Het is een ideale mix van ervaring, weten hoe je races kunt winnen en puur talent."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS