Formule 1

Eddie Jordan over Red Bull: "Ik ben ervan overtuigd dat dit scenario is besproken"

Uitgegeven door Bart • 27 maart 2023 11:02

Voormalig Formule 1-teambaas Eddie Jordan denkt dat Max Verstappen tijdens de race in Jeddah geen probleem had met zijn aandrijfas. Door het probleem kon de tweevoudig wereldkampioen F1 Q2 van de kwalificatie niet rijden en moest hij de race starten op P15. Eenmaal opgeklommen naar P2 werd het gat naar teamgenoot Sergio Perez niet kleiner, beide coureurs reden dezelfde rondetijden. Volgens Jordan bedacht Verstappen een plan om geen gezichtsverlies te lijden.

Max Verstappen


"Ik denk dat Max een probleem met de aandrijfas heeft verzonnen om er zelf beter uit te zien", zegt Jordan in de podcast Formula For Success. "Ik ben ervan overtuigd dat dit scenario is besproken en dat Verstappen geen toestemming had om Checo aan te vallen. Als ik het team zou leiden, zou dat exact zijn wat ik de coureurs zou vertellen."

"Je hoeft geen Einstein te zijn om dit te bedenken. Max heeft een goed excuus bedacht en dat was de aandrijfas. Christian Horner zei na de race dat ze naar alle data hebben gekeken en dat ze niks hebben kunnen vinden. Dat is voor mij genoeg om te zeggen dat we niet voor de gek gehouden willen worden. Op deze manier heeft Max zijn positie behouden en geen gezichtsverlies geleden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS