Formule 1

Eddie Jordan: "Max Verstappen zou Lewis Hamilton verslaan als ze het in hetzelfde team zouden rijden"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 20 september 2020 18:09 • Print artikel

In het Formule 1 Café hadden Rob Kamphues en Robert Doornbos een videogesprek met voormalig teambaas Eddie Jordan. In het gesprek deed Jordan een aantal opvallende uitspraken. Eén daarvan ging over de verkoop van Mercedes aan Ineos. Volgens de voormalig teambaas is dat iets dat zeker gaat gebeuren. Daarnaast noemde hij Max Verstappen één van de beste zo niet de beste jonge coureur van het moment.

Max Verstappen

"Ik weet zeker dat Ineos Mercedes gaat kopen", laat Eddie Jordan weten in het interview. "Ola gaat dan de nieuwe CEO worden en dan doet Toto Wolff er verstandig aan om te vertrekken bij het team. Toto heeft alles al bereikt en voor hem zou dit een goed moment zijn om te vertrekken. Als ik zijn adviseur zou zijn, dan zou ik zeggen: vertrek nu meteen."

Als Robert Doornbos en Rob Kamphues vervolgens vragen wie de beste coureur, is Michael Schumacher of Lewis Hamilton, doet Jordan een paar opmerkelijke uitspraken.

"Lewis Hamilton is beter", laat Jordan weten. "Hij had geen spelletjes of rare fratsen nodig om zijn doelen te bereiken. Hij heeft ook niet in zijn contract laten opnemen dat iemand hem voor moet laten, dus wat dat aangaat zou je nu zeggen Lewis Hamilton. Maar ik heb ook laatst tegen Adrian Newey gezegd dat ze Max Verstappen een betere auto moeten geven. Verstappen zit op hetzelfde level als Lewis Hamilton. Zou je Hamilton ook in een Red Bull zetten dan verslaat Max hem. Ik vind ook dat Hamilton naar Red Bull moet gaan. Maar Max eeft de snelheid, de intelligentie en de arrogantie om records te breken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS