Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

ENTRY-LIST 24 Hours of Le Mans: welke Nederlanders en Belgen staan er aan de start?

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 juni 2020 11:47 • Print artikel

DE ACO, de organisatie van de 24H of Le Mans, heeft een ge-update startlijst vrijgegeven voor de 24 uur van Le Mans. Dit jaar wordt de wedstrijd in het weekend van 19-20 september gehouden, omdat deze legendarische race eerder, aanvankelijk gepland half juni, werd uitgesteld vanwege de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. Welke Nederlanders en Belgen komen in actie tijdens de belangrijkste endurancerace van het jaar?

24 Hours of Le Mans

Op de voorlopige lijst staan diverse Nederlanders. Natuurlijk is Racing Team Nederland met Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Nyck de Vries in de LMP2-klasse aanwezig. Tevens zien we Job van Uitert en Ho-Pin Tung in actie in deze klasse. De Nederlandse coureur rijdt in de Oreca van United Autosports. Ho-Pin Tung komt uit met zijn vaste team Jackie Chan DC Racing, eveneens als de andere Nederlanders in een Oreca.

Jeroen Bleekemolen gaat weer een 24 uur van Le Mans aan zijn CV toevoegen. De Nederlander komt wederom in actie met Ben Keating en Felipe Fraga. Het tweetal werd vorig jaar de overwinning afgenomen, dus reken er maar op dat deze mannen met de Porsche van Team Project 1 op revanche uit zijn.

De Belgen zijn met twee man minder vertegenwoordigd dan de Nederlanders, maar onze zuiderburen die meedoen maken zeker kans op een overwinning in hun klasse. Laurens Vanthoor komt in actie in de GTE-Pro voor Porsche en maakt zeker kans op de winst met Kevin Estre en Michael Christensen. Maxime Martin komt in actie met Aston Martin. De teamgenoten van de Belg worden zijn echter nog niet bekend.

Klik hier voor de volledige inschrijvingslijst.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS