Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

ENTRY LIST: 62 auto's in 24 Uren van Le Mans met diverse Nederlanders aan de start

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 maart 2021 10:50

De ACO heeft de voorlopige startlijst bekend gemaakt voor de 24 uur van Le Mans van 2021. De wedstrijd die naar augustus van dit jaar verplaatst is kent maar liefst 62 inschrijvingen, waarbij de grootste inschrijvingen in de LMP2- en GTE-Am-klasse zijn. Daarnaast is dit het debuut van de LMH-auto’s tijdens de endurance klassieker.

24H of Le Mans

Op de startlijst staan sowieso alle inschrijvingen van het FIA World Endurance Championship, waaronder Racing Team Nederland. De lijst is aangevuld met andere klassen van de ACO en IMSA. In de nieuwe hypercar klasse zijn in totaal vijf inschrijvingen. Het betreffen de twee auto’s van Toyota en Glickenhaus. Het veld is aangevuld met de LMP1-auto van Rebellion.

De LMP2-klasse heeft een uitgebreide grid met 25 auto’s. Waarvan 11 auto’s rijden in de nieuwe subklasse Pro-Am. Een line-up waarin minimaal één bronzen coureur in de auto moet zitten. Na de prototype klasse is de GTE-Am de grootste klasse met 24 auto’s.

De GTE-Pro kent in totaal zeven inschrijvingen. Het veld bestaat uit fabrieksinschrijvingen van Ferrari, Corvette en Porsche, aangevuld met een Porsche van Weathertech Racing.



Het Nederlandse Racing Team Nederland komt in actie in de LMP2 en doet mee in de subklasse Pro/Am. Het team bestaat uit Frits van Eerd, de bronzen coureur, aangevuld met Giedo van der Garde en Job van Uitert. Naast het Nederlandse team staan er nog diverse Nederlanders aan de start. Zo rijdt Beitske Visser met een volledig vrouwenteam en debuteert Robin Frijns met het Team WRT. Het Belgische team komt met twee auto’s in actie. Ook Renger van der Zande komt in de LMP2-klasse uit.

Ook Nicky Catsburg is van de partij. De Nederlander komt uit in de GTE-Pro voor Corvette. Naast de inzet van Team WRT is de Belgische inbreng dit jaar beperkt. Alleen in de innovatieve klasse komt Nigel Bailly uit.

Klik hier voor de volledige entry-list.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS