Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

ENTRY LIST: Zes Nederlanders in actie tijdens 6 uur van Spa

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 maart 2021 18:45

In totaal komen er vijf Hypercars aan de start voor de 6 uur van Spa. Dit event is de eerste wedstrijd van het FIA World Endurance Championship. Zij komen in actie met vijf LMGTE Pro-, 13 LMGTE Am- en 14 LMP2-auto’s. De eerste wedstrijd wordt achter gesloten deuren verreden.



Racing Team Nederland komt dit jaar wederom in actie in het kampioenschap. Frits van Eerd komt met Giedo van der Garde en Job van Uitert in actie in de LMP2-klasse. Andere Nederlanders in deze klasse zijn Beitske Visser en Renger van der Zande. Robin Frijns gaat samen met het Belgische Team WRT deelnemen. Stoffel Vandoorne is de enige Belg die racet in deze klasse. De voormalig F1-coureur komt met Jota in actie. In de overige klassen komen voorlopig geen Nederlanders en Belgen in actie. Hoewel er nog de nodige coureurs aangekondigd moeten worden.



Naast Toyota staan Glickenhaus en Alpine op de startlijst in de LMH-klasse. Alpine komt met een oude LMP1-auto in actie, die dit jaar nog worden toegestaan. Van Glickenhaus is het nog onzeker of zij aan de start verschijnen. Het team heeft laten weten dat zij de auto laten homologeren als deze pas volledige naar wens is. Aangezien de auto’s voor vijf jaar bevroren worden.

Overigens is de wedstrijd niet te bezoeken voor de fans. De race wordt dit jaar wederom achter gesloten deuren verreden.



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS