Autosport Internationaal Toerwagens • LMS

ELMS 4 Hours of Silverstone: 39 auto's voor 108 coureurs uit 24 verschillende landen; Job van Uitert kampioenschapsleider!

Uitgegeven door Peter Vader • 30 augustus 2019 07:29 • Print artikel

Met drie races voltooid, begint de tweede helft van de European Le Mans Series 2019 met de 4 Hours of Silverstone op komende zaterdag 31 augustus. Het startveld tijdens de Britse ronde van het kampioenschap zal bestaan uit 39 auto's en 108 coureurs die 24 verschillende landen uit alle hoeken van de wereld vertegenwoordigen. Er zijn 23 Britse coureurs en zeven Britse teams met dertien auto's voor de lokale fans om te ondersteunen. Een klein Brits feestje dus.

ELMS 4 Hours Monza Job van Uitert G Drive Aurus RX foto Peter Vader
De Nederlandse ‘rising star’ Job Van Uitert en regerend kampioen Roman Rusinov aan de leiding van het kampioenschap!

LMP2: 18 auto's in een eersteklas LMP2-veld
Het Russische team G-Drive Racing leidt het LMP2-kampioenschap met zestien punten met de Nederlandse ‘rising star’ Job Van Uitert en regerend kampioen Roman Rusinov aan de leiding van het kampioenschap. Ze zullen worden vergezeld door de nieuw gekroonde FIA Formule E-kampioen Jean-Eric Vergne in hun Nr26 Aurus.
Het Anglo-Amerikaanse team United Autosports zal opnieuw twee auto’s inzetten. In de Nr22 Oreca wordt de Portugese aas Filipe Albuquerque bijgestaan door de 20-jarige Phil Hanson. In de Nr32 United Autosports-Ligier zal de Britse coureur Will Owen samenwerken met Alex Brundle en Ryan Cullen.

De man uit Manchester, Ben Hanley, die de eerste ELMS-ronde won in Le Castellet met de Australiër James Allen en de Zweedse Henrik Hedman, zal opnieuw samen met zijn teamgenoten op zoek gaan naar de hoogste trede van het podium in hun Nr21 DragonSpeed Oreca. Voormalig F1-coureur Will Stevens zal deelnemen met de Nr23 Panis Barthez Competition-Oreca 07, terwijl voormalig 24 Hours of Le Mans LMP2-winnaar Richard Bradley in de Nr30 Duqueine Engineering-Oreca plaatsneemt.

In deze Britse ELMS-ronde zal er slechts één volledig Brits team op de LMP2-startgrid verschijnen. Carlin debuteerde in april in Le Castellet met de enige Dallara-Gibson in het veld. De rijderstaken worden ingevuld door voormalig ELMS-kampioen Harry Tincknell, Jack Manchester en Ben Barnicoat. Het Britse team BHK Motorsport rijdt met de Nr35 Oreca-Gibson met Garry Findlay. Alle achttien LMP2-auto's worden aangedreven door de Britse Gibson-motor, de fabrikant is gevestigd in Repton in Derbyshire.

ELMS 4 Hours Monza United Autosports RX foto Peter Vader
United Autosports is met twee LMP2 en twee LMP3-auto's ruimschoots vertegenwoordigd in Silverstone.

LMP3: de Britse Nigel Moore en de Duitse Martin Hippe leiden het kampioenschap
Drie podia in drie races, waaronder de overwinning in Spanje vorige maand, heeft de Nr13 Inter Europol Competition Ligier-Nissan van Nigel Moore en Martin Hippe aan de leiding van de LMP3-divisie gebracht, met een voorsprong van veertien punten op hun naaste rivalen. Er zijn vier Britse teams met zeven auto's, de helft van het hele LMP3-veld van veertien auto's om precies te zijn. Er zijn tien Britse rijders onder de 35 LMP3-coureurs die deelnemen aan de 4 Hours of Silverstone. United Autosports schreef twee LMP3-auto’s in, in aanvulling op hun twee LMP2-inschrijvingen. United Autosports verschijnt met Wayne Boyd in de Nr2 Ligier en 2016 LMP3 kampioen Christian England in de Nr3-auto.

360 Racing verschijnt ook met twee Ligier-Nissan in Silverstone, met de Nr5 voor James Winslow en de Nr6 voor Ross Kaiser en Terrence Woodward. Nielsen Racing heeft ook twee auto’s bij zich, een Norma en een Ligier, beide auto's met Britse coureurs. De Nr7 Norma M30 wordt bestuurd door Tony Wells en Colin Noble, terwijl James Littlejohn en Nobuya Yamanaka in de Nr8 Ligier JS P3 plaatsnemen. Regerend LMP3-kampioen RLR M-Sport zet een enkele Ligier JS P3 in met Martin Rich toegevoegd aan zijn twee Deense teamgenoten Martin Vedel Mortensen en Christian Stubbe Olsen.

ELMS 4 Hours Monza Nr13 Inter Europol Competition Ligier-Nissan Nigel Moore Martin Hippe RX foto Peter Vader
De Nr13 Inter Europol Competition Ligier-Nissan van Nigel Moore en Martin Hippe aan de leiding van de LMP3-divisie.

LMGTE: Ferrari versus Porsche
Zeven auto's vormen het LMGTE-veld met voormalige ELMS LMGTE-kampioenen en 24 Hours of Le Mans-klasse winnaars JMW Motorsport, die om de hoek van het circuit van Silverstone zijn gevestigd. Zij zijn gegarandeerd op zoek naar de overwinning in hun thuisrace met hun aansprekende Ferrari F488 GTE EVO.

Onder de 21 coureurs die zullen deelnemen aan de vierde ELMS-race van het seizoen 2019, bevinden zich twee Britse rijders op de LMGTE-grid. De Nr55 Spirit of Race-Ferrari ziet de Britten Duncan Cameron en Aaron Scott weer samenwerken met de Ierse coureur Matt Griffin. De Nr51 Luzich Racing-Ferrari leidt momenteel het kampioenschap met Alessandro Pier Guidi, Fabien Lavergne en Nicklas Nielsen met 65 punten, gevolgd door de Nr77 Dempsey Proton Racing-Porsche met 50 punten.

ELMS 4 Hours Monza Porsche Ferrari RX foto Peter Vader
LMGTE divisie: Ferrari versus Porsche

De Britse ronde van het seizoen 2019 van de European Le Mans Series zal worden verreden naast de openingsronde van het achtste seizoen van het FIA World Endurance Championship. De endurance fans krijgen daarmee de unieke kans om twee van de beste endurance racing-kampioenschappen op dezelfde locatie in hetzelfde weekend in actie te zien. De 4 Hours of Silverstone vindt plaats op zaterdag 31 augustus en is de vierde ronde van het ELMS-seizoen 2019.

Deelnemerslijst European Le Mans Series 2019 Silverstone:null

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS