Karting • GK4 Kartseries

Dylano Deckers in zijn derde race ooit al gelijk op het podium: "Het voelt geweldig"

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 mei 2022 11:40

De 16-jarige Dylano Deckers uit het Belgische Peer kart pas anderhalf jaar, maar laat zich hierdoor niet tegenhouden in zijn prestaties. Dylano, uitkomend voor TK Racing meldde zich tijdens de afgelopen GK4 Kart Series het gehele weekend in de kopgroep van het veld in de Senior Nationaal en verliet het Limburgse Venray met een grote trofee op zak in zijn pas derde wedstrijd.

Dylano Deckers

“De kwalificatie ging beter dan verwacht. Het lukte me in de training niet om het optimale uit de banden te halen. Dat was heel moeilijk. Zoals ik al zei, ging het in de kwalificatie beter dan verwacht. Ik noteerde de tweede tijd, dus daar was ik tevreden mee.”

Bij de start van de eerste race pakte Deckers direct de koppositie over. Hij kon dit niet lang volhouden en werd de volgende ronde alweer ingehaald. Toch bleef de beloftevolle karter strijdvaardig en liet zich niet gek maken: “Ik kon hem toen wel de hele wedstrijd volgen, en ben ik uiteindelijk ook weer op P2 geëindigd.”

“De start van de tweede race was ietsje minder, ik viel terug naar P4. Gelukkig kon ik mezelf goed herstellen.” De snelle inwoner van het Belgische Peer eindigde ook in de tweede race als tweede: “Twee keer P2 is natuurlijk niet slecht. Dus voor de derde race voelde het wel goed. Helaas klapte er iemand achter op me en daarom verloor ik snelheid. Ik heb het gat wel dicht kunnen rijden naar P2 nadat ik de nummer drie had ingehaald. Maar helaas kon ik alleen het gat dichtrijden en kon ik hem niet inhalen. Toch ben ik enorm blij met het podium. Het voelt geweldig om in mijn derde race al op het podium te staan, daar ben ik erg tevreden mee.”

Het is best een bijzonder podium, want Dylano kart namelijk nog niet zo heel erg lang en toont nu al zijn talent: “De eerste keer dat ik in een kart stapte was in september 2020, dat is nog niet zo heel lang geleden dus ik ben pas heel laat begonnen met karting. Ik heb altijd op voetbal gezeten, maar dat vond ik eigenlijk niet meer zo heel leuk. Toen ben ik begonnen met huurkarten”, zo vertelde de coureur van TK Racing, waar hij van teambaas Kurt Timmermans de kneepjes in het vak leert.

Delano Deckers

“Daarna hebben we de volgende stap gemaakt. We hebben een kart gekocht en ben ik een jaar op de buitenbanen gaan trainen. Dit is ons eerste jaar dat we wedstrijden doen. Dat maakt dit podium extra speciaal.”

Dylano lijkt geen last te hebben van zenuwen wanneer hij in zijn kart stapt, hoe anders is dat voor zijn mama: “Het is best stressvol”, zo vertelde ze. “Het is niet dat ik bang ben, maar ik wil gewoon dat het goed gaat en ik altijd hoop dat hij de race uit kan rijden en dat hij geen pech heeft.”

Dylano is erg ambitieus en hoopt dat hij van deze hobby op termijn zijn werk kan gaan maken. Eerst nog een paar jaar karten en dan hopelijk in de toekomst droomt hij ervan om de stap naar de autosport te kunnen maken: “Ik wil graag in de toekomst andere jongens begeleiden. Ik sluit een overstap naar de autosport niet uit. Het einddoel is uiteindelijk GT3 of DTM. Dat lijkt me wel heel vet.”

Dylano Deckers wil via deze weg zijn ouders, vriendin, zijn monteur, het team TK Racing en speciaal teambaas Kurt Timmermans en zijn onderstaande sponsoren en de club van 50 enorm bedanken:

Ronny Steensels ( Centurio verzekeringen Neerpelt)
Huibers Jos ( Centurio verzekeringen Neerpelt)
TVH Peer

TK Racing
Kurt Timmermans
#TDRacingKart

Club van 50
Snack-Inn Hamont (Robin Quanten)
Jenny Put
Tamara Verhoeven
Etienne Broux
Moniek Deckers
Ilse Schouteden
Flor Mues
Thieu De Vos
Ronny Vanhamel
Kris Weltjens (Oever ijs)
en ook die liever hun naam hier niet hebben dikke merci iedereen!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS