Karting • Iame X30 Euro Series

Dylan Visser kent sterke seizoenstart in IAME Euro en IAME Benelux Series: "Positief signaal"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 april 2022 13:33 • Print artikel

Dylan Visser is bezig aan een sterke seizoenstart. De snelle kartcoureur uit Assendelft heeft dit seizoen de races van de IAME Euro Series en de Benelux Euro Series op zijn hoofdmenu staan. Hij zoekt samen met zijn team EGP Racing de sterkste competities op van de IAME X30. Zo behaalde Visser een zwaar bevochte vijfde plaats in de IAME Benelux Series in Mariembourg en was daarmee de snelste Nederlander. Visser blikt op RaceXpress terug op zijn kickstart.

Dylan Visser

De eerste race van de IAME Benelux Series ging uitstekend voor de 13-jarige kater. Hij nestelde zich bij de top in de klasse IAME X30 junioren. Het zag er tijdens de trainingen op Karting des Fagnes al voorspoedig uit: “Donderdag ging het al goed. Ik reed de hele tijd tussen snelsten jongens. Op vrijdag hadden we de vrije trainingen, de kwalificatie en de eerste heat. De training ging beter dan dat ik had verwacht, ik zat de hele tijd in de top 3. In de kwalificatie klokte ik de zesde tijd, maar ik had geen slipstream. Iedereen reed in een slipstream. Dus dat koste me wat tijd. Er had veel meer in gezeten als ik een slipstream had gehad.”

In de eerste manche was de eerste ronde niet wat hij had gehoopt: “De eerste ronde ging heel slecht, de grip was ver te zoeken en verloor ik wat posities. Gelukkig kwam de grip aan het einde van de race terug, ik reed goede tijden en ben uiteindelijk geëindigd op de vijfde positie.”

Zaterdag stonden er nog twee manches en de finale op het programma. “In de tweede heat stonden we hetzelfde qua afstelling en de kart stuurde slecht. Ik ben teruggevallen naar P9. Voor de derde heat hadden we wat aanpassingen gedaan. We hebben toen de grip wat veranderd en andere afstelling, ik merkte het gelijk het verschil. De kart lag zoals ik hem wilde.”

Dat gegevens gaf hoop op een mooi resultaat in de finale. en dat kwam! “Ik moest de finale starten van de negende positie. De start was klote en ik zat achter iemand vast. En toen ging de nummer 1 over het gras, en kwam buitenste rij buitenom. Ik zat vast en ik viel terug naar P11, P12 en toen heb ik me kunnen herpakken en snel kunnen rijden. Als je van achter terug kunt komen naar P5 is dat natuurlijk goed. Ik was tevreden want ik zat tussen de snelste jongens. En ik heb belangrijke punten gescoord voor het Benelux-kampioenschap en ik was de beste Nederlander, maar ik was natuurlijk liever eerste van iedereen.”

Visser heeft het enorm naar zijn zin in de klasse waar hij in rijdt: “Ik vind de races van de IAME Benelux- en de Euro Series erg mooi. Het zijn hele sterke competities. De volgende race van het Benelux-kampioenschap is in Ostricourt in Frankrijk en ik heb er zin in. Het is een veel betere start dan in 2021. Omdat er vorig jaar nog veel corona heerste en races werden gecanceld en omdat ik in het begin van het jaar mijn arm had gebroken, mistte ik wat races. Nu is het gelukkig beter en had ik een goede start van het seizoen.”

Dylan Visser EGP

Tijdens de wintercups in Valencia en het EK in Zuera, Spanje waren de heats volgends de EGP Racing-coureur ook goed. Eigenlijk was het allemaal positief nieuws over Spanje: “De banen zijn vet in Spanje. Het zijn hele snelle banen. In Valencia werd ik derde in de superheat. In Zuera was ik derde in mijn kwalificatie groep en P6 overall. En eindigde ik in de heat op P2 en verder op de zesde en zevende plek. Het was uiteraard jammer van de race, maar ik heb laten zien dat ik in de top 10 kan rijden. Dat was natuurlijk een positief signaal.”

Dylan wil graag van deze gelegenheid gebruiken maken om de volgende mensen te bedanken: “Ik wil graag Nelson, Wim Eyckmans, Kevin Lemmens, mijn ouders en Mike bedanken. Daarnaast wil ik ook graag mijn dank uitspreken aan mijn sponsoren.”/photocredits Marc Quinlivan

Dylan Visser wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Visscher Sloop en Asbestverwijdering BV, Metaalhandel Robas, MTS Euro Products, gebroeders Valstar, ABO Autoschade, Fihuma, J. van Huizen, Sign Vision Belettering, Stuba, All in panel, Sturm Zaandam, Spar Zaandijk en opa Visser.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS