Karting • Karting Diversen

Dutch Racing Series daverend succes tijdens eerste weekend op Assen: “Het was een ongekend succes”

Uitgegeven door Frank Korsel • 13 september 2023 12:01

Onlangs had de Dutch Racing Series een primeur in Nederland. Met zestig huurkart van de kartmerken Sodi en Rimo reisden ze af naar de TT-Junior Track in Assen. Voor het eerst werd er een raceweekend georganiseerd op het Drentse circuit met huurkarts. Een vernieuwd concept voor de Junior-, FUN- en PRO-coureur. Met volle startvelden, een goede sfeer en spannende races kijkt eigenaar Christian Snoek zeer positief terug op het evenement.

Dutch Racing Series

“Het was een heel succesvol weekend. Dit was een ongekend succes en ik sta ervan versteld wat we dit weekend neer hebben gezet. Zondagochtend konden de kartscholen met hun coureurs trainen en ook dat viel ontzettend goed in de smaak. Normaal gesproken zouden ze hun eigen karts voor outdoor-events moeten kopen, maar dit is ook voor hen een ideale oplossing”, begint Christian opgetogen naar het weekend.
“Het was best wel spannend. Om met zestig karts naar deze baan af te reizen is één ding, maar we hadden ook nog de livestream, de drones, een DJ, live-commentaar en de Safety Kart. We hoopten dat het allemaal goed zou lopen, als je vrijdag had verteld dat het zo zou lopen, dan had ik er voor getekend.”

De reacties van de mensen waren overweldigend positief en mensen waren erg te spreken over het concept. Zowel voor de FUN als de PRO-coureur wordt het racen nu betaalbaar en benaderbaar. Omdat alle karts door DRS worden geleverd hoef je je daar geen zorgen over te maken. Als je in de FUN-klasse rijdt hoef je zelfs niet eens je eigen helm of overall mee te nemen: “Na onze try-out in Emsburen hebben we wat dingen veranderd en het is goed om te zien dat het weekend alles goed is gegaan. Het team is echt boven zichzelf uitgestegen. Daarom wil ik Rik Maskoet en Sverre Haan enorm bedanken voor alle energie die ook zij in dit project hebben gestopt.

Dutch Racing Series

“Dit was de allerlaatste try-out voor volgend jaar, dan willen we een kampioenschap met zeven race rijden. We wilden dat dit weekend alles vlekkeloos zou verlopen en we zijn er in geslaagd om dit te doen. Het is ons meer dan goed bevallen. De livestream werd goed bekeken en werd op een gegeven moment door 150 mensen live bekeken, dat zijn uiteraard mooie cijfers.”

Dutch Racing Series gaat er in 2024 echt een kampioenschap van maken met zeven raceweekenden. Het eerste weekend is al bekend! Deze wordt verreden op de kartbaan in Venray. Dit jaar staan er nog twee zogenoemde specials op het programma. De 24 uur van Lelystad zit al compleet volgeboekt, maar er zijn nog plekken voor de zes uur van Emsburen.

Wil je ook zelf betaalbaar racen? Kijk eens op de website van de Dutch Racing Series voor de volgende wedstrijden!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS