Autosport NL • TDC

Dubbelzege Zumbrink en Kool: "Eindelijk"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 september 2011 23:04 • Print artikel

Amerongen – Het hele seizoen is Henry Zumbrink al snel met zijn BMW 123d in de Toerwagen Dieselcup. Een overwinning wist hij er met zijn teamgenoot Ferdinand Kool tot op heden nog niet uit te slepen. Tot afgelopen weekend. Alles liep goed, de wagen reed zonder problemen, de heren reden beiden goed. En dit mocht blijken uit de dubbele winst die gescoord werd tijdens de Trophy of the Dunes races op Circuit Park Zandvoort. Eindelijk kon Henry Zumbrink dit seizoen weer eens twee keer op de hoogste trede van het erepodium staan!

Het weekend begon op vrijdag al goed. Tijdens de vrije trainingen wist de coureur uit Amerongen al zeer snelle tijden te noteren in zijn diesel BMW. Ook de kwalificatie werd op vrijdag gereden en het koppel Zumbrink/Kool wist constant de eerste tijd neer te zetten, totdat in de laatste ronde Ricardo van der Ende de pole positie reed, met een minieme voorsprong van 0,1 seconde.

Terwijl Nederland genoot van één van de laatste zonnige dagen van dit jaar, nam Ferdinand Kool op zaterdag de start van de endurance race voor zijn rekening. Door de snelle kwalificatie mocht hij van start vanaf de tweede positie. Kool wist een keurige race te rijden en opponent van der Ende te verschalken door de kop van de race over te nemen. Kool kwam dan ook op de eerste positie binnen met een leuke voorsprong op de concurrentie, waardoor Henry onbezorgd de koppositie wist te behouden en de welverdiende winst van de Toerwagen Dieselcup race wist binnen te slepen.

Op zondag was de tweede race voor het duo Zumbrink/Kool net zo wisselvallig als het weer. De race ging van start aan het begin van de middag en Zumbrink werd, na vanaf pole positie vertrokken te zijn, in de eerste ronde van de baan geduwd. De jonge coureur wist zijn wagen van schade te behoeden en de rest van het veld te volgen vanaf positie zes. Hoewel de baan diverse keren nat geregend was, werd de race toch voortgezet op droog weer banden en nam Ferdinand Kool halverwege de race het stuur over. Kool wist een aantal mooie inhaalacties te doen en, mede dankzij succesgewichten bij andere rijders, de tweede positie over te nemen voor de finishvlag viel. Van der Ende finishte de race als eerste, maar kreeg na de race een straf van de wedstrijdleiding, waardoor Zumbrink en Kool nogmaals de winst op hun naam schreven.

Henry Zumbrink over zijn weekend in de Toerwagen Dieselcup: “Eindelijk! We hebben dit jaar veel problemen gehad met de wagen en andere zaken en konden nog steeds geen overwinning binnen slepen. Dat we nu, mede dankzij de straf van Ricardo, dubbel winst pakken is echt helemaal geweldig! Ik wil dan ook het team en de monteurs speciaal bedanken voor al het harde werk de afgelopen tijd.”

Uitslag Trophy of the Dunes 2011
Race 1 Toerwagen Diesel Cup:
1. Eq. Kool / Zumbrink, BMW 120d, 45 ronden in 1.40:02,418 (116,593 km/u)
2. Ricardo van der Ende, BMW 123d coupe, op 13,740 seconden
3. Jeroen Dik, Volkswagen Golf 5, op 22,338 seconden

Race 2 Toerwagen Diesel Cup:
1. Eq. Kool / Zumbrink, BMW 120d, 22 ronden in 51:03,605 (111,680 km/u)
2. Jeroen Dik, Volkswagen Golf 5, op 11,310 seconden
3. Ricardo van der Ende, BMW 123d coupe, op 15,271 seconden

Stand Toerwagen Diesel Cup:
1. Jeroen Dik, 165 punten
2. Dennis de Groot/Ronald Morien, 129 punten
3. Henry Zumbrink/Ferdinand Kool, 120 punten

Kalender 2011 (beide klassen in hetzelfde weekend):
18 september 2011 ADAC GT Masters Weekend TT Circuit Assen
16 oktober 2011 Formido Finaleraces Circuit Park Zandvoort

Henry Zumbrink wordt dit jaar gesteund door: Volvo Reede Amerongen, Shell Reede Amerongen, Uem Autoschade, Alres Products, PLAYBOY VAN ES HOME, Impact Incasso, Parodontologie P. Eigenhuis, Rica Engineering, Explora Ede, Autohandel Henk Heikamp, Okker reclame, BGT Maarsbergen, Trime Line, Holding Triple B, Melkfabriek Leusden, Wouters Visual Communication, vader Hans Zumbrink en monteur Giel van Os.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS