Autosport NL • Renault Clio Cup

Dubbele zege Team Bleekemolen in Renault Clio Benelux Cup + VIDEO

Uitgegeven door Niels van der Peet • 22 augustus 2016 14:02

Het Masters weekend op het circuit van Zandvoort leverde Team Bleekemolen liefst twee overwinningen op in de beide races van de Renault Clio Benelux Cup. Waar op zaterdag de winst ging naar Michael Bleekemolen, was het in race 2 op zondag Sebastiaan die als eerste onder het zwart-wit geblokt doorkwam. Met zijn zege verstevigde Sebastiaan Bleekemolen tevens zijn positie als leider in de tussenstand van de Clio Benelux Cup.De beide Clio Benelux wedstrijden in Zandvoort werden dit weekend verreden samen met de Clio Cup Central Europe. En zoals het een echte Clio Cup race betaamt, leverde de eerste race op zaterdag direct het nodige spektakel op. De van Pole Position vertrokken Sebastiaan Bleekemolen kwam bij de start prima van zijn plek, met in zijn kielzog teamgenoot René Steenmetz. Niet veel later, bij het ingaan van de Gerlachbocht ging het goed mis. De auto van Steenmetz raakte met de linkervoorkant het rechterachterwiel van Bleekemolen waardoor beide Clio’s met flink wat schade in de bandenstapels van de Gerlachbocht tot stilstand kwamen (VIDEO). Het betekende direct einde wedstrijd voor de twee teamgenoten van Team Bleekemolen.Na een safety car periode waarin beide Clio’s, alsmede stukjes van Clio’s veilig konden worden opgeruimd werd de race hervat. Lang duurde de opnieuw gestarte race helaas niet. Opnieuw moest de Safety Car de baan op, dit maal voor Hertner, een van de rijders uit de Clio Cup Central Europe, die met zijn Clio in het grind van de Tarzanbocht stond.

Na de tweede herstart nam Andreas Stucki de leiding, gevolgd door Dillon Koster en Dino Calcum die niet veel later met elkaar in contact kwamen bij het ingaan van het Scheivlak. Ook hier met het gevolg dat beide rijders er vanaf vlogen, alleen ditmaal zonder noemenswaardige schade. Voor de wedstrijdleiding was dit de reden om de race direct af te vlaggen en niet nogmaals de Safety Car de baan op te sturen. De uitslag van deze eerste race werd de tussenstand zoals die was, één ronde voor het afvlaggen.

Hiermee werd Andreas Stucki tot winnaar uitgeroepen en eindigden Dillon Koster en Dino Calcum op de plaatsen twee en drie. Michael Bleekemolen eindigde als vierde en greep hiermee de winst in de Clio Benelux Cup, voor Marcel ter Horst die dit weekend een zeer verdienstelijke rentree maakte.Op zondag stond de tweede Clio wedstrijd op het programma en dankzij de inspanningen en vooral kundigheid van de mannen van Team Bleekemolen stond Sebastiaan Bleekemolen “gewoon” aan de start. Het team was tot laat in de avond druk geweest met de Clio’s van zowel Bleekemolen als Steenmetz. Niet geheel onbelangrijk, want net als in de eerste race, had Bleekemolen zich ook voor race 2 als snelste gekwalificeerd. Voor Steenmetz mocht het niet baten want hij werd door de wedstrijdleiding niet toegelaten voor de tweede wedstrijd. De race ging onder natte omstandigheden van start en opnieuw was het Sebastiaan Bleekemolen die uitstekend uit de startblokken kwam. Maar ook de start van Michael Bleekemolen mocht er zijn. Wat heet! Vanaf de vierde startpositie kwam hij achter zijn zoon als tweede de Tarzanbocht uit, nadat hij op fraaie wijze via de buitenste lijn van de Tarzan de concurentie achter zich liet.

Gestaag wist Sebastiaan Bleekemolen zijn voorsprong uit te bouwen, en ondanks twee safety car periode’s voor in het grind belande Clio's, kwam zijn zege niet in gevaar. Afgetekend won Sebastiaan Bleekemolen de tweede race, voor zijn vader Michael en Marcel ter Horst op P.3. Al met al een prima weekend voor Team Bleekemolen dat voor Sebastiaan zo vervelend begon op zaterdag : “Toen ik na mijn crash uit de auto stapte en de schade bekeek dacht ik dat mijn weekend klaar was”, aldus Sebastiaan tegenover RaceXpress. “Gelukkig heeft het team het voor elkaar gekregen om mijn auto op tijd klaar te krijgen, waarbij de auto het gewoon prima deed!”Dat de tweede race op zondag werd verreden op een natte en gedurende de race opdrogende baan zag Sebastiaan niet als een nadeel : “ik ken het circuit natuurlijk op mijn duimpje en dat is een groot voordeel. Ik vond het vooral gaaf om mijn vader zo snel in mijn achteruitkijkspiegel te zien”. Michael Bleekemolen : Ik ben altijd al een snelle starter geweest en ging meteen naar de tweede plaats. We weten natuurlijk precies hoe we hier moeten rijden in de regen, want dan is de ideale lijn een hele andere als op een droge baan. Mooi dat ik nog steeds voorin zit. Op mijn leeftijd moest ik er anders allang mee ophouden”.

Het volgende race weekend van de Renault Clio Benelux Cup is van 30-09 tot 2-10. Plaats van handeling is dan het circuit van Hockenheim, waarna het seizoen een weekend later wordt afgesloten op het circuit van Spa-Francorchamps.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS