DTM

Dubbele triomf: Colin Caresani wint in Imola ook de spectaculaire DTM Trophy-race op zondag

Uitgegeven door Peter Vader • 21 juni 2022 08:45 • Print artikel

IMOLA - Na de eerste treffer op zaterdag volgde de tweede voltreffer in de race van zondag: Colin Caresani behaalde zijn dubbele overwinning in de DTM Trophy op het legendarische Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola! Met zijn BMW M4 van Team Project 1 zegevierde de Nederlander voor de tweede keer in het weekend in een erg competitieve race van de DTM-talentenfabriek, de DTM Trophy. Jacob Riegel (GER) eindigde na 17 ronden als tweede in de Aston Martin Vantage van het Speed Monkeys-team, ook net als de dag ervoor, gevolgd door de Franse Mercedes-AMG-coureur Edouard Cauhaupé (BWT Mücke Motorsport).

Overwinning_voor_Caresani in Race 2 op zondag DTM Trophy Imola

Al bij de start van de race van zondag was de spanning en competitie erg hoog. Riegel, Cauhaupé en Porsche-coureur Ricky Capo (AUS, KÜS Team Bernhard), die vanaf de derde plaats startte, botsten op elkaar met hun bijna-productie GT-sportwagens. Toyota-coureur Tim Heinemann (Toyota Gazoo Racing Germany powered by Ring-Racing) profiteerde perfect van de situatie en nam de leiding. De Duitser verdedigde aanvankelijk met succes zijn leiderschap met alle middelen die hij in huis had. In de negende ronde gaf Heinemann echter de leiding af in opdracht van de wedstrijdleider: door een overtreding in de startprocedure moest hij twee plaatsen afstaan. Daardoor erfde Caresani de koppositie en Riegel de tweede plaats. Cauhaupé profiteerde uiteindelijk van een fout van Heinemann en pakte de derde plaats. Daarna onderscheidde het toptrio Caresani, Riegel en Cauhaupé zich van de rest van het veld, zonder dat de volgorde zich tot aan de finish zich wijzigde.

Zondag_medium__J._Riegel_C._Caresani_E._Cauhaupe_podium_DTM_Trophy
DTM Trophy podium op zondag: J. Riegel, Colin Caresani (racewinnaar) en E. Cauhaupé

Heinemann, de DTM Trophy-kampioen van 2020, had daarentegen zijn handen vol aan het opeisen van de vierde plaats. Achter hem wachtten onder meer Capo, Riegels teamgenoot Nick Hancke (GER) en de Duitse BMW-coureurs Theo Oeverhaus (Walkenhorst Motorsport) en Moritz Löhner (FK Performance Motorsport) op een fout van de Toyota-coureur. Pittige duels en opmerkelijke wiel-aan-wiel duels bepaalden de actie in de achtervolgende groep in de tweede helft van de race. Maar Heinemann wist zich met succes te verdedigen. Hij nam na een knappe race de vierde plaats mee naar huis, gevolgd door Hancke en Caresani's stalgenoot Louis Henkefend (GER). De Amerikaan JP Southern (EastSide Motorsport) eindigde met zijn Audi voor Oeverhaus als zevende. Voor Löhner dreigde ondertussen al een opgave, maar redde het toch en behaalde met zijn tiende plaats nog een laatste punt. Capo had minder geluk: een lekke band na heftig contact met een andere deelnemer maakte voortijdig een einde aan zijn race.

In het algemeen klassement staan Caresani en Heinemann na vier van de 14 races van het seizoen gezamenlijk bovenaan. Beiden hebben tot nu toe 69 punten verzameld. Oeverhaus pakt de derde plaats met 42 punten, gevolgd door Riegel (40) en Cauhaupé (38). Het DTM Trophy-seizoen 2022 gaat over twee weken verder. Dan, met de twee stadsraces op de Norisring in Neurenberg, staat één van de hoogtepunten van het seizoen op het programma.

DTM_Trophy_Race_2_Imola_uitslag_zondag


DTM logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS