Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Dubbel podium voor Jeroen Bleekemolen in GT4 America, Sebastiaan finisht zevende Ironman

Uitgegeven door Bart • 4 oktober 2021 11:57 • Print artikel

In een druk sportweekend voor de hele familie heeft Jeroen Bleekemolen bij de GT4 America op Sebring International Raceway beslag gelegd op een dubbel podium. Samen met Tim Pappas kwam de #54 Porsche 718 Cayman GT4 CLUBSPORT MR van Black Swan Racing in beide races als derde over de finish. In de Pro/Am klasse betekende dit twee keer een tweede plaats. Dichter bij huis volbracht Sebastiaan Bleekemolen in Barcelona zijn zevende Ironman en kwamen Robin, Oliver, Benjamin en Max uit in de Parolin Rocky tijdens het NK 4takt in Berghem.

Jeroen Bleekemolen


Jeroen Bleekemolen kon terugkijken op een zeer geslaagd weekend in Florida. "We hebben het hele weekend vooraan meegereden en het ging gewoon heel goed. Het is lekker om een hoofdrol te spelen. In beide races zijn we als derde over de finish gekomen en als tweede in onze klasse geëindigd. In de eerste race kwam mijn teamgenoot Tim als negende binnen op het moment dat ik mocht instappen. Met een goede snelheid en door mooie gevechten heb ik naar voren kunnen rijden. Ook op oude banden gingen we nog heel hard."

"In de tweede race startte ik als vierde. In de kwalificatie was al meer mogelijk geweest en ik wist dat er tijdens de race nog meer inzat. In mijn stint ben ik opgeklommen naar de tweede plaats en ik zat vlak achter de leider. Tim heeft vervolgens zelfs de leiding over kunnen nemen en reed super goed, maar helaas werd hij in de laatste ronde ingehaald. Dan baal je toch wel een klein beetje."

Later deze maand staat Jeroen aan de start van de 8 uur van Indianapolis. Ook dan rijdt hij voor Black Swan Racing, maar nu met broer Sebastiaan als teamgenoot.

Sebastiaan Bleekemolen


Sebastiaan Bleekemolen stond in Barcelona aan de start van de zevende Ironman Triatlon uit zijn carrière. Door de harde wind werd het zwemmen ingekort, waarna nog 180 km fietsen en 42 km hardlopen op het programma stonden. Na 8:46:28 kwam Sebastiaan als 77e over de finish, in zijn leeftijdscategorie was het goed voor de 20e plaats. "De harde wind maakte het heel zwaar. Bij het zwemmen hadden we golven tot wel 3 meter hoogte. Ook bij het fietsen was het zwaar met wind tegen, maar ik ben hier heel tevreden mee. Ik heb 3 jaar moeten herstellen van een achillespeesblessure, dus het was wel spannend hoe het zou gaan."

Op de kartbaan van Circuit Park Berghem streden Robin, Oliver, Benjamin en Max Bleekemolen in de Parolin Rocky-klasse van het NK 4takt van Chrono Karting. Vaders Jeroen en Sebastiaan konden meekijken via de livestream die mede mogelijk gemaakt was door Race Planet. De Rocky's rijden ook in de regen op slicks en dat maakte de omstandigheden lastig, maar de karters van Team Bleekemolen hielden zich goed staande. Robin eindigde net voor Oliver en mocht een beker mee naar huis nemen voor de vijfde plaats bij de rookies.

Robin Bleekemolen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS