Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Dubbel Europees podium voor Antoine Potty: "Ik kijk nu al uit naar het vervolg op Paul Ricard"

Uitgegeven door Johan Vis • 22 april 2021 16:13 • Print artikel

Antoine Potty bezorgde zichzelf een heel mooi cadeau voor zijn 18de verjaardag: op de Autodromo Nazionale di Monza wist de jonge racepiloot uit Hamoir samen met zijn teammaat Stéphane Lémeret bij de eerste twee races van de GT4 European Series twee keer beslag te leggen op de tweede plaats. Het Belgische duo zet zijn titelambities zo meteen heel wat kracht bij!

Dubbel Europees podium voor Antoine Potty en Stéphane Lémeret

Wat doet een jongeman van 18 nog dromen? Voor hij afreisde naar de beroemde Autodromo di Monza had Antoine Potty een welomlijnd idee voor een verjaardagsgeschenk. “Tijdens mijn periode in karting greep ik heel dikwijls vlak naast een eerste internationale zege”, stelde hij. “Hier voel ik dat we samen met mijn teammaat Stéphane Lémeret en de Toyota GR Supra GT4 van het CMR team een grote kans maken op de overwinning. Mocht ik er zaterdag, mijn 18de verjaardag, in slagen om op het hoogste podiumtrapje te eindigen, dan zou dat zeker heel mooi zijn!”

Voor de eerste race stond Antoine als tweede op de startgrid. Bij de start nam hij onmiddellijk de leiding in handen, om die niet meer af te staan. Een neutralisatie van de wedstrijd zorgde er echter voor dat de Toyota in de kleuren van de P&Co Group deze eerste wedstrijd niet winnend kon afsluiten. “Het zogenaamde ‘Pit Stop Window’ ging open op het moment dat de Safety Car binnenreed”, vertelt Antoine. “Wij hadden besloten om buiten te blijven, terwijl enkele van onze concurrenten hun verplichte pitstop afwerkten. Zij hadden het bij het rechte eind, want in vergelijking met ons verloren zij geen tijd. Wij moesten immers nog traag verder rijden, in afwachting van de groene vlag. Toen mijn teammaat Stéphane uiteindelijk uit de pitstraat reed, zag hij de leidende McLaren net passeren. Ondanks al zijn inspanningen moesten we aan het eind tevreden zijn met de tweede plaats.

Op zondag vertrok het Belgische duo van op de zesde plaats aan de tweede wedstrijd. Stéphane Lémeret zette een sterke openingsfase neer, wist enkele plaatsen te winnen, en bleef voortdurend in het spoor van de leiders. Eens Antoine hem had afgelost, zette hij met de Toyota GR Supra GT4 van het CMR-team de achtervolging op de leidende McLaren in. “Over een ronde was ik even snel”, stelt de jongeman uit Hamoir. “Maar omdat hij over een hogere topsnelheid beschikte, was het voor mij onmogelijk om hem aan het eind van het rechte stuk te passeren. Ik heb hem de hele tijd onder druk gezet, maar hield wel het kampioenschap in het achterhoofd: Monza is een circuit waar de McLaren uitstekend voor de dag kan komen, maar andere omlopen zouden ons dan weer beter moeten liggen. Door twee keer de punten voor de tweede plaats binnen te halen hebben we een uitstekende zaak voor het kampioenschap gedaan. Ik kijk nu al uit naar het vervolg van de GT4 European Series, op Circuit Paul Ricard.”

Voordien komt Antoine in Magny-Cours eerst nog in actie in het Franse FFSA GT-kampioenschap, samen met zijn Franse teammaat Erwan Bastard. “De start van het seizoen in Nogaro was niet makkelijk”, geeft Antoine toe. “We hadden er eenvoudig weg niet het wedstrijdritme om vooraan mee te draaien. Maar door twee keer de punten voor de vijfde plaats in de Silver Cup te scoren, wisten we de schade te beperken. In Magny-Cours wordt het doel een eerste podiumplaats in het Franse kampioenschap.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS