Karting • Rotax Euro

Droomstart voor karttalent Dean Hoogendoorn met indrukwekkende zege in BNL Kick-Off: "Had ik niet verwacht"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 maart 2020 02:15 • Print artikel

GENK – Karter Dean Hoogendoorn liet zondag in Genk op overtuigende wijze zien dat hij dit seizoen een rijder is om rekening mee te houden in de Rotax Max Micromax-klasse. De pas zevenjarige karter uit Woubrugge won de BNL Kick-Off door beide finales te winnen, één in droge omstandigheden en één in natte omstandigheden. Het leverde hem een ticket op voor deelname aan de Rotax Max International Final in Le Mans. Het was een droomstart van de samenwerking met SP Motorsport van Stan Pex.

Dean Hoogendoorn wint BNL

Vooral Deans overwinning in de regen was indrukwekkend. Met een voorsprong van maar liefst dertien seconden op de nummer twee kwam hij op de Belgische piste als eerste over de finish. “Ik vond het leuke races”, was de logische reactie van Dean die de beide races niet alleen had gewonnen, maar in de beide races ook de snelste ronde had gereden.

Het onderstreepte de dominantie waarmee hij op de Belgische piste in de rondte had gereden. Vooral zijn optreden in de tweede finale was indrukwekkend dankzij de enorme voorsprong die hij in de regen had opgebouwd. “Ik keek tijdens de race een keer om en dacht: zo, ik lig wel heel ver voor. Dat had ik niet verwacht.”

Dean Hoogendoorn wint finale BNL

Het talent demonstreerde daarmee over uitstekende vaardigheden in de regen te beschikken, een kwaliteit die de echt goede coureurs onderscheidt van de rest. Dean was zich er nog niet zo van bewust. “Ik vind rijden in de regen gewoon heel leuk. Dan kun je ver sturen en een beetje driften. Het is niet makkelijk, maar we hebben er in de winter veel op getraind.”

Twee weken eerder was hij ook in Campillos in Spanje al snel geweest. Daar toonde hij eveneens op overtuigende wijze zijn ijzersterke vorm. In het sterke internationale deelnemersveld van de Rotax Max Euro Series met jongens die vaak een aantal jaar ouder waren dan hij, was Dean razendknap derde geworden.

podium Micro Max Campillos

“Dat ik daar zo snel was, had ik niet gedacht. Ik had er nog nooit gereden. Het was er ook moeilijk racen. Het was heel zwaar sturen en er zaten veel hobbels in de baan. Je moest er sterke armen hebben, anders kwam je de bochten niet door. Ik vond het wel een heel leuke baan om op te rijden.”

Zondag in Genk liet hij dus opnieuw zijn snelheid zien. Met zijn overtuigende overwinning – zijn eerste van het nog prille seizoen – bewees hij voor het aanstaande BNL-kampioenschap één van de favorieten te zijn voor het kampioenschap. “Ik vind het leuk dat het meteen zo goed ging.”

Behalve het BNL-kampioenschap rijdt Dean ook het Nederlands kampioenschap Rotax Max en hij hoopt zich te plaatsen voor de International Final in Le Mans en de Rotax Max Grand Finals, het jaarlijkse officieuze WK voor Rotax Max-rijders. Afgaande op zijn prestaties van afgelopen weekeinde ziet het er goed uit. Immers, het ticket voor de Rotax Max International Final is alvast binnen. Dat belooft dus nog wat...

Dean Hoogendoorn wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door JD Racing, JD Knowledge, SP Motorsport, Richard Verschoor, JB-Racing, MATS, PIT en Venneper Lodge.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS