Karting • WSK

"Droomscenario" volgens Jan Lammers: zoon René Lammers sluit Mini-tijdperk af met WSK-titel

Uitgegeven door Bart • 26 april 2021 10:43

René Lammers heeft op fantastische wijze afscheid genomen van zijn tijd in de Mini-klasse. De karter uit Zandvoort won op glorieuze wijze het kampioenschap in de WSK Super Master Series. Voorafgaand aan het laatste weekend in Lonato stond René drie punten achter op koploper Christian Costoya, maar met de winst in de pre-finale en de finale haalde de zoon van Jan Lammers het kampioenschap overtuigend binnen.

Rene Lammers

René kwalificeerde zich als 21e van de 100 Mini-karters. Dat had te maken met het feit dat iedereen op Lammers loerde en hij geen vrije ronde wist te creëren. In de heats moest hij daardoor drie keer van P7 vertrekken en twee keer vanaf P8, maar dat deerde hem niet. Na de heats had René pole position te pakken voor de pre-finale. Zowel de pre-finale als de finale won René zonder de koppositie ook maar één keer af te staan.

Vader Jan was natuurlijk super trots. "Een droomscenario waar teameigenaren Sandro en Leonardo Lorandi heel blij mee zijn. Ook monteur Felice Cuccovia was trots en dolblij. We zijn BabyRace én Felice erg dankbaar", zei Lammers senior, die ook aankondigde dat René een stapje hoger gaat. Het doel is uiteindelijk OK Junior. René gaat als voorbereiding eerst IAME X30 Junior rijden: "Eerst gaan we met BabyRace nog drie maanden testen en racen ter voorbereiding op onze nieuwe uitdaging."

De finaledag op zondag was een rare gewaarwording voor René aangezien hij op zaterdag te horen kreeg dat hij de overstap naar een grotere kart zou gaan maken. Uiteindelijk won hij met glans en nam op gepaste manier afscheid van de Mini's. Na het Nederlands kampioenschap in 2019, de WSK Euro Series in 2020, betekent de winst in de WSK Master Series alweer de derde titel op rij voor René Lammers.