Formule 1

Drievoudig wereldkampioen F1: "Ik zie Sebastian Vettel graag met pensioen gaan"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 oktober 2020 19:26 • Print artikel

Drievoudig wereldkampioen Sir Jackie Stewart zegt dat hij Sebastian Vettel graag met pensioen ziet gaan. Als viervoudig wereldkampioen met 53 overwinningen op zijn naam is Vettel één van de grootste rijders uit de geschiedenis van de Formule 1.

Sebastian Vettel Ferrari F1


Maar de Ferrari SF1000 van 2020 is ver van het niveau dat de Scuderia wil bereiken, en noch Vettel noch Charles Leclerc hebben enige kans om in de buurt van de Mercedes te komen. "Ferrari is één van de grootste merken die er ooit zijn geweest", zei Stewart tegen La Gazzetta dello Sport. "Maar om welke reden dan ook is dit jaar een ramp voor hen, en ik hoop en bid dat we volgend jaar Ferrari kunnen zien zoals het echt zou moeten zijn."

Vettel zal echter volgend jaar geen deel uitmaken van Ferrari nadat het team hem heeft verteld dat zijn contract niet wordt verlengd voor 2021.

En qua prestaties lijkt de Duitser zijn hoogtijdagen te hebben gehad. Maar in plaats van met pensioen gaan, zal hij zich voor 2021 bij Aston Martin voegen, want het merk lijkt zich op te bouwen rond de sterrenstatus van de Duitser als het team eind 2020 zijn identiteit van Racing Point verruilt voor Aston Martin.

Dat gezegd hebbende, had Stewart graag gezien dat Vettel zich uit de Formule 1 had teruggetrokken en zich had beziggehouden met de bredere racegemeenschap waar hij een 'grote ambassadeur' had kunnen worden. "Sebastian Vettel is een heel aardige man, hij heeft een prachtige carrière gehad, en ik zou hem persoonlijk graag met pensioen zien gaan en doen wat ik doe, naar enkele van de beste evenementen gaan, betrokken raken bij enkele van de beste multinationals", legde hij uit. "Hij zou een geweldige ambassadeur voor de sport zijn, afgezien van al het andere."

Maar Stewart begrijpt tegelijkertijd Vettels besluit om door te gaan in de Formule 1. "Als hij wil blijven racen zal het zijn omdat hij van de sport houdt", zei de Schot.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS