Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Dries Vanthoor in de winning-mood: "Het belangrijkste is om sterker terug te slaan"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 2 juli 2019 08:39 • Print artikel

Eén week nadat hij de 24 Uren van de Nürburgring won, mocht Dries Vanthoor afgelopen zondag in Misano nog maar eens plaatsnemen op de grootste podiumtrede. De Limburger, die samen met Charles Weerts de tweede race van de Blancpain GT World Challenge Europe won, toonde zich opgetogen.

Dries Vanthoor

“Eindelijk kenden we een goed weekend, vooral in het tweede deel”, vertelt hij blij. “De kwalificaties bleken een schot in de roos. We hebben enkele aanpassingen geprobeerd aan de afstelling en dat is goed uitgedraaid. Charles pakte de pole waarna ik de tweede plaats wist te redden, nadat ik mijn snelste ronde verspeelde door een tragere concurrent. Charles begon goed aan Race 1, alvorens in de fout te gaan. Dat zijn dingen die gebeuren wanneer je debuteert. Ik herinner me nog zeer goed in hetzelfde schuitje te hebben gezeten drie jaar geleden en ook ik beging heel wat fouten. Het is echter essentieel om te leren uit je fouten en sterker terug te slaan.

En dat is precies wat Charles deed! Hij nam het commando in de slotfase van Race 2 om uiteindelijk de eerste zege van het seizoen te pakken voor dit team. Mijn complimenten ook aan de mekaniekers die nog maar eens subliem werk leverden. Tot slot, wil ik deze zege opdragen aan Jules, de zoon van Vincent (Vosse). Hij werd onlangs geopereerd aan de rug en ik wens hem een spoedig herstel toe!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS