Formule 1

Drie-voudig wereldkampioen F1: "Max moet nog veel leren, maar naar wie luistert hij?

Uitgegeven door Bart • 14 september 2021 19:02 • Print artikel

De meningen over de crash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in ItaliŽ lopen flink uiteen. De stewards wezen de Red Bull-coureur als schuldige aan, maar ook de Brit had een aanrijding kunnen voorkomen. Volgens drievoudig wereldkampioen Jackie Stewart namen zowel Verstappen als Hamilton te veel risico.

Verstappen Hamilton


Stewart is in een reactie aan de Daily Mail hard in zijn oordeel over Verstappen. "Max heeft langer nodig om echt volwassen te worden. Na zo'n crash had hij altijd naar Hamilton toe moeten stappen. Zeker als hij nog in zijn auto zit. Max moet nog veel leren, maar naar wie zal hij luisteren?"

Ondanks de crash is Stewart ook lovend over Verstappen. "Max is goed en misschien wel de snelste coureur op de huidige grid, maar een echte kampioen is niet zo vaak betrokken bij crashes. Als ik zijn teambaas was geweest, zou ik zeggen 'doe dit nooit meer'. Ze strijden om de wereldtitel, maar dat betekent niet dat je je alles kunt veroorloven."

Stewart is voorvechter van een veiligere Formule 1 en vindt een gridstraf van drie plaatsen een magere straf. "Waarom geven ze maar drie plaatsen gridstraf als ze zo zeker zijn dat Verstappen de enige schuldige was? Zonder halo was Lewis misschien wel dood geweest en de aangewezen dader krijgt een heel klein strafje."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS