Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Drie Alpine-talenten in actie in de Formule 2: "Mijn droom om de F1 te halen"

Uitgegeven door Bart • 10 februari 2021 16:41

Alpine F1 heeft de plannen bekendgemaakt waar de junioren dit jaar gaan rijden. In de Formule 3 gaan Victor Martins en Caio Collet uitkomen voor MP Motorsport. Drie andere coureurs maken hun opwachting een stapje hoger in de Formule 2. Dat zijn Guanyu Zhou, Christian Lundgaard en Oscar Piastri.



De 21-jarige Chinees Zhou gaat zijn derde jaar in de Formule 2 in. Net als vorig jaar komt hij uit voor het team van UNI-Virtuosi. In 2020 pakte Zhou in Sochi zijn eerste overwinning in de F2 en eindigde hij op de zesde plaats in het eindklassement, één plaats hoger dan Lundgaard. De 19-jarige Deen won twee sprintraces en rijdt net als vorig seizoen voor ART Grand Prix. De eveneens 19-jarige Piastri uit Australië greep vorig jaar de titel in de Formule 3 en gaat bij Prema een team vormen met Ferrari-junior Robert Shwartzman.

Zhou wil de eerste Chinees in de Formule 1 worden. "Het is mijn droom om de Formule 1 te halen. Dat is mijn doel en het team geeft me kansen om in een F1-auto te testen nu ik officieel testcoureur ben."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS