Formule 1

Dr. Helmut Marko zwaar onder de indruk: "Zelfs onder de grootste druk reed Max zonder een enkele fout"

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 juni 2022 05:05 • Print artikel

Dr. Helmut Marko was onder de indruk van Max Verstappen. De Red Bull-coureur stond onder volle druk van Carlos Sainz die 15 ronden lang zijn DRS kon gebruiken. De wereldkampioen reed echter foutloos en wist de Spanjaard keer-op-keer op voldoende afstand te houden, waardoor het nooit tot een echte aanval kwam.

Red_Bull_in_Canada_actie_side

“De druk van Sainz aan het einde van de race was enorm”, reageerde Marko tegen ORF. “Max was niet echt in staat om uit het DRS-gat te komen, omdat de Ferrari in de tweede sectie van de baan significant sneller was dan wij. Het feit dat Max op de oudere band reed speelde natuurlijk ook een rol, dus moet ik zeggen: petje af voor hem vanwege het weerstaan van die immense druk. Gelukkig voor ons maakte Sainz twee fouten in de hairpin.”

“Zelfs onder de grootste druk reed Max zonder een enkele fout te maken. Het hielp ook niet echt dat de boordradio niet werkte, dus wisten we niet of hij onze berichten ontving, dat hij met wat meer vermogen kon rijden. Maar als de radio niet werkt, hebben we tenminste het voordeel dat we zijn geklaag ook niet meer horen.”

Tegelijkertijd zegt de Oostenrijker dat Red Bull nog meer in het vat heeft zitten voor de aankomende race in Silverstone. “Onze auto heeft nog steeds overgewicht”, geeft de Red Bull-consultant toe.

Red_Bull_vs_Ferrari

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS