Formule 1

Dr. Helmut Marko spreekt vol lof over Verstappen: "Echte wereldkampioen in huis"

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 mei 2022 15:20 • Print artikel

Red Bull F1-coureur Max Verstappen scoorde afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van Miami zijn derde overwinning van het seizoen. De Red Bull-coureur begon de race vanaf de derde positie, maar haalde Carlos Sainz meteen bij de start al in. Na een handvol ronden haalde hij ook raceleider Charles Leclerc in.

Dr. Helmut Marko

Leclerc eindigde op de tweede positie, maar leidt momenteel nog wel de tussenstand. De Monegask won dit seizoen al twee races en eindigde enkel in Imola niet op het podium. Verstappen heeft dit seizoen al drie races gereden, maar viel ook twee races uit.

Mede geholpen door het tegenvallende weekend van Leclerc in Imola en de overwinningen van Verstappen is de voorsprong van de Ferrari-coureur flink gekrompen. Red Bull-adviseur Helmut Marko is ook vol lof in gesprek met de Telegraaf: "We hadden vrijdag problemen maar zaterdag was alles weer normaal. Dat laat zien dat wij een echte wereldkampioen in huis hebben. Wij kunnen altijd op hem rekenen. Hij moet ook leveren onder zulke moeilijke omstandigheden."

Marko spreekt dan ook vol met vertrouwen over Verstappen en gaat ervan uit dat de Nederlander dit seizoen zijn tweede titel gaat pakken. “Na de Australische Grand Prix stonden we ruim veertig punten achter. Ik zei toen al dat het nog alle kanten op kon gaan. Nu is de achterstand negentien punten, het is zó close!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS