Formule 1

Dr. Helmut Marko legt uit waarom Mick Schumacher niet is overwogen als derde coureur: "Hij was niet interessant"

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 december 2022 06:45 • Print artikel

Red Bull-adviseur, Dr. Helmut Marko onthulde in gesprek met het Duitste Sport BILD dat het team nooit ook maar een seconde heeft overwogen om Mick Schumacher aan te stellen als reservecoureur voor 2023 nadat hij werd ontslagen bij Haas. De reden was volgens Marko dat hij onderdeel was van de Ferrari Driver Academy.

Dr. Helmut Marko

In Abu Dhabi reed de Duitser voorlopig zijn laatste race. Alhoewel hij met man en macht probeerde om nog iets voor elkaar te boksen voor volgend jaar, leidde enkel tot een aanvaring met Nicholas Latifi. Na het GP-weekend in Abu Dhabi werd bekend gemaakt dat hij voor 2023 vervangen wordt door Nico Hulkenberg. Nu de rest van de vaste stoeltjes ook allemaal vergeven zijn is het voor de jonge Schumacher hopen op een reserverol bij een team.

Er deden enkele geruchten de ronde dat het team van Max Verstappen wel geÔnteresseerd zou zijn in Schumacher. Maar inmiddels is Liam Lawson aangesteld als reservecoureur en is Daniel Ricciardo terug bij het team als derde coureur. Sport BILD vroeg Marko of Schumacher ooit is overwogen: "Nee, dat hebben we niet", zo klinkt het. "Hij heeft altijd onderdeel uitgemaakt van het Ferrari-programma, daarom was hij voor ons niet interessant."

"Onze derde piloot zal deelnemen aan veel sponsorevenementen in de Verenigde Staten. Ricciardo is met zijn profiel en imago daarom de juiste man voor ons."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS