Formule 1

Dr. Helmut Marko kan niet boos zijn op Max Verstappen: "We wilden niet dat hij de snelste ronde zou rijden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 juni 2023 17:02

Max Verstappen negeerde in de slotfase van de Spaanse Grand Prix de opdracht van zijn engineer Gianpiero Lambiase om de snelste rondetijd van zijn teamgenoot Sergio Perez niet meer aan te vallen. De Red Bull-coureur had drie keer in bocht tien de baanlimiet overschreden en dat betekent dat je bij een volgende overschrijding van de limit en tijdstraf ontvangt. De Nederlander negeerde de instructie van zijn engineer en zette prompt de snelste tijd neer. Dr. Helmut Marko kan er niet kwaad om zijn.

Dr helmut Marko Max Verstappen

"We wilden niet dat hij de snelste ronde zou rijden" aldus Marko tegenover Crash.net. "Dat kun je gewoon niet voorkomen. Hij had al drie waarschuwingen gehad voor de baanlimieten. Je riskeert eigenlijk niets meer in zo'n situatie. Maar je kunt niet boos op hem zijn." Verstappen was zich na de race overigens van geen kwaad bewust, dat hij iets verkeerds deed in zijn geslaagde poging om de snelste tijd te pakken. De Red Bull-coureur zei dat hij er zelfs na de race met Marko om gelachen had.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS