Formule 1

Dr. Helmut Marko: "Godzijdank is er verandering in het beleid bij de Japanners gekomen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 augustus 2022 06:27 • Print artikel

Red Bull komt vanaf 2026 met een eigen motor in de Formule 1. Hiervoor heeft het F1-team een geheel eigen afdeling opgezet in Milton Keynes. Tot die tijd levert Honda de motoren voor Max Verstappen en Sergio Perez. Wat zijn hiervan de voordelen voor Red Bull? Dr. Helmut Marko legt het uit.

Honda F1 Red Bull Racing


“Godzijdank is er een verandering van beleid onder de Japanners”, aldus Marko tegenover Motorsport-Total. “Oorspronkelijk moesten we de motoren vanaf 2023 zelf assembleren. Maar je hebt daar ook reserveonderdelen voor nodig en 90 procent van de leveranciers zitten in Japan. Godzijdank is dat aangepast, omdat het heel erg technisch en logistiek zou zijn geworden en een taalkundig probleem. Nu maakt Honda de motoren tot eind 2025.”

Doordat Honda de motoren blijft leveren tot en met 2025, maakt dat de weg vrij voor Red Bull met het intreden van de nieuwe motorenregels, inclusief alle voordelen die daar bij komen. “We krijgen ze verzegelt en we kunnen nergens naar kijken”, aldus de Oostenrijker. “Dat is ook belangrijk voor onze status als nieuwkomer in 2026. Ze leveren het in een doos en als er een probleem is, zijn alleen de Honda-monteurs toegestaan om aan de motor te werken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS