Formule 1

Dr. Helmut Marko: “Ik weet echt niet waar deze nonsens vandaan komt”

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 januari 2022 11:07 • Print artikel

De geruchten gingen dat Cyril Abiteboul de nieuwe manager van Red Bull Powertrains ging worden. De voormalig Renault-manager die geregeld overhoop lag met het F1-team uit Milton Keynes, was aanwezig bij het team, toen Max Verstappen wereldkampioen werd in Abu Dhabi. Dat deed de geruchten stromen op gang komen. Door Dr. Helmut Marko wordt het gerucht hard de kop ingedrukt.

dr. Helmut Marko Red Bull Racing Formel 1

“Ik weet echt niet waar deze nonsens vandaan komt”, aldus de Oostenrijker tegenover F1-insider. “Het is absolute nonsens. Ben Hodgkinson is en gaat de leider van het motorenproject blijven. We hopen dat hij zo snel als mogelijk kan gaan werken.”

De Red Bull-consultant nuanceert ook de uitspraken van voormalig Red Bull-reservecoureur Alex Albon die zegt dat het team uit Milton Keynes enorm competitief gaat zijn.

Albon’s uitspraken werden verkeerd geïnterpreteerd”, aldus de 78-jarige. “Alles wat ik kan zeggen is dat we Max Verstappens titel willen verdedigen en in een erg goede positie zitten om dat te doen. We hebben ook twee verschillende ontwikkelingsprogramma’s gehad in 2021. Beiden werkten. Er is geen reden om dat te geloven, tenzij iemand de steen der wijzen in de nieuwe regels heeft ontdekt, dan zijn Mercedes wij niet opnieuw de favorieten dit jaar.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS