Formule 1

Dr Helmut Marko verlangt consistente en nauwkeurige beslissingen in 2022

Uitgegeven door Peter Vader • 9 januari 2022 06:11 • Print artikel

Dr. Helmut Marko van Red Bull heeft de Formule 1 opgeroepen om in 2022 consistente en nauwkeurige beslissingen door het kantoor van de stewards door te voeren. Gedurende het seizoen 2021, waar Max Verstappen wereldkampioen F1 werd, waren veel fans ontevreden over de manier waarop de FIA bepaalde incidenten behandelde, waarbij Lewis Hamilton van Mercedes op een gegeven moment aangaf dat de regels op het circuit "niet duidelijk" waren.

Helmut_Marko_F1_Red_Bull

Vertrouwen in Ben Sulayem
Onlangs is in Mohammed Ben Sulayem een nieuwe president van de FIA aangesteld, waarbij Marko van mening is dat de nieuwe positie van de Emiraten de FIA een kans geeft op een nieuwe start. Hij zegt dat de beslissingen van de stewards die tijdens of na een sessie worden genomen, niet "willekeurig" mogen zijn voor kijkers. "We hebben een nieuwe FIA-president en wat ik tot nu toe van hem heb gehoord, klinkt goed", vertelde Marko aan ServusTV.

“Let them race”
“Hij wil innoveren en ik denk dat we moeten nadenken over het motto dat Niki Lauda heeft bedacht: 'laat ze racen'. Dat moet het uitgangspunt zijn. Er is geen consistentie te zien in de beslissingen en daarom hebben we het gevoel dat het er allemaal willekeurig uitziet. De regels moeten nauwkeuriger, maar de stewards moeten zich ook duidelijker uitdrukken en betere beslissingen nemen. We moeten weten of we dit of dat doen, we krijgen deze of die penalty. Niet ‘voor deze ene keer’ en dan weer een andere die voor de andere keer van toepassing is." Vertrouwenwekkende berichten, we gaan zien wat het in de praktijk gaat zijn. We weten het zodra het seizoen 2022 later dit jaar op 20 maart in Bahrein van start gaat.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS