Formule 1

Dr. Helmut Marko legt uit waarom Red Bull GP van Groot-Brittannië verloor van 'meesterlijke' Lewis Hamilton

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 juli 2024 05:20

De normale ’sterke punten’ van Max Verstappen waren zondag weer zichtbaar op Silverstone. Toch straalde er één rijders van top tot teen! Lewis Hamilton liet zien 'wat een meester hij is' door de Red Bull-coureur te verslaan tot aan de geblokte vlag.

Helmut Marko en Max Verstappen F1

Al met al zegt Helmut Marko dat hij de Mercedes-coureur 'alleen maar kan feliciteren' met zijn negende Britse Grand Prix-overwinning. 945 dagen na zijn laatste overwinning, tijdens zijn titelstrijd tegen Verstappen in 2021, stapte Hamilton op de hoogste trede van het podium op het circuit van Silverstone.

Het was een lastige race door de wisselvallige omstandigheden, maar terwijl Verstappen dan vaak het beste tot zijn recht komt, had hij het zondag moeilijk.

Toen de race zijn laatste stint inging, reed hij op een set harde banden terwijl raceleider Hamilton en Lando Norris voor de softs kozen, maar het leek er aanvankelijk op dat P3 het beste was waarop Verstappen kon rekenen.

Maar toen zijn harde banden beter tot hun recht kwamen op een koud circuit van Silverstone, kon hij Norris passeren en het gat naar Hamilton dichten. Hij kwam 1,4 seconde tekort en Marko verklaarde dat hij 'twee ronden tekortkwam om Hamilton te verslaan'.

Tegen Sky Deutschland: "We verloren de race in de eerste stint, omdat Max veel last had van graining op de mediums. Daarnaast verloor hij ook veel tijd op een nat circuit, terwijl dat normaal gesproken zijn sterkste punt is."

"De banden werkten gewoon niet, maar ik moet onze mensen bedanken voor de pitstops en de strategie. Alles klopte, inclusief de keuze voor harde banden in de laatste stint."

Verstappen gaf toe dat hij 'helemaal geen grip' had gehad toen het regende. "Ik wilde niet te veel risico's nemen, want ik voelde me gewoon niet op mijn gemak", zei hij. "Ik dacht bij mezelf: 'Ik probeer gewoon te overleven'. En dat is precies wat ik deed."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS