Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 2

Dorian Boccolacci schuift op van GP3 naar Formule 2: “Grijp deze kans met beide handen aan”

Uitgegeven door Bart • 22 augustus 2018 13:01 • Print artikel

Dorian Boccolacci rijdt vanaf komend weekend op Spa in de Formule 2 voor het team van MP Motorsport. De 19-jarige Fransman reed in de eerste seizoenshelft voor het team in de GP3 en neemt de plaats over van Roberto Merhi. In de GP3 behaalde hij dit jaar een overwinning op de Hungaroring en pakte hij de pole op Paul Ricard.

Dorian Boccolacci


Boccolacci hoopt de vorm van de GP3 mee te nemen in de Formule 2, waar hij teamgenoot wordt van Ralph Boschung. “Ik grijp deze kans met beide handen aan”, zegt de Franse coureur. “Het is een teken van vertrouwen van MP dat ze me halverwege het GP3-seizoen al in hun F2-auto plaatsen. De klik met MP is dan ook erg groot. Ik kijk uit naar het extra vermogen en de extra downforce waarmee ik mag omgaan en dan ook nog meteen op het mooiste circuit op de kalender.”

Vorig jaar boekte Boccolacci ook een overwinning in de GP3. In 2016 behaalde hij twee zeges, twee poles en zeven podiumplaatsen in de Eurocup Formule Renault 2.0. In zijn debuutseizoen 2014 reed de Fransman naar de tweede plaats in het Franse F4-kampioenschap, waarna hij in 2015 in de FIA F3 uitkwam.

“Dorian heeft zich bij ons van zijn beste kant laten zien”, zegt teammanager Sander Dorsman. “We hebben erg goed samengewerkt, dus we geven hem graag de kans zich te bewijzen op het hoogste niveau van onze talentenladder. Ik ben ervan overtuigd dat hij zich snel aanpast aan de F2-auto.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS