Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Domineert Porsche de 8 uur van Bahrein door de BoP? "Ik denk dat we een hele andere race gaan zien"

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 november 2021 05:29

Ferrari kreeg in de aanloop naar de 6 uur van Bahrein een aantal Balance of Performance aanpassingen over zich heen, die buiten de geautomatiseerde aanpassing om gaat. De regels geven de ACO en FIA hiervoor de ruimte. Het Italiaanse merk zegt hierdoor 25 paardenkrachten verloren te hebben en in de race was de beste Ferrari dan ook 35 seconden langzamer dan de winnende Porsche in de GTE-Pro.

WEC_Bahrein_6_Hours_Porsche_Ferrari_photo_by_WEC

Inmiddels heeft Ferrari het verzoek ingediend om de BoP aanpassing terug te draaien voor de afsluitende 8 uur van Bahrein, die op hetzelfde circuit verreden wordt. De voorsprong in het kampioenschap van James Calado en Alessandro Pier Guidi op Kevin Estre en Neel Jani is van 12 punten gereduceerd naar 1 punt en daarmee ligt de titelstrijd volledig open. Ondanks het verschil in snelheid tijdens de 6 uur van Bahrein, gelooft Porsche niet dat het een uitgemaakte zaak is voor de 8 uur van Bahrein het aankomende weekend met de huidige BoP.

“Ik denk dat we een hele andere race gaan zien”, aldus het hoofd operatie van het WEC-team van Porsche, Alexander Stehlig. “De baan is hetzelfde en de banden zijn hetzelfde, maar de omgevingscondities gaan heel anders zijn. Deze keer reden we van elf uur ‘s morgens tot en met vijf uur ‘s middags (11:00u tot en met 17:00u) en de volgende keer van twee uur ‘s middags tot tien uur ‘s avonds (14:00u tot 22:00u). Tegen vijf uur is de zon onder gegaan en kun je meer pushen op deze banden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS