Formule 1

"Dmitry Mazepin is rijker dan Michael Latifi en Lawrence Stroll"

Uitgegeven door Bart • 3 juni 2020 19:06 • Print artikel

Williams heeft het team in de verkoop gezet, terwijl de hoofdsponsor ROKiT ook de halt werd toegezegd en volgens Ralf Schumacher is dit hét moment op de structuur van het team aan te pakken. De inmiddels 44-jarige Duitser reed tussen 1999 en 2004 voor Williams en pakte al zijn zes F1-zeges in dienst van het team uit Grove. Schumacher vindt het hoog tijd dat Frank en Claire Williams de leiding van het team uit handen geven.

Frank Williams


Williams is het derde meest succesvolle team in de geschiedenis van de Formule 1 na Ferrari en McLaren, maar de laatste jaren gaat het van kwaad tot erger. Volgens Schumacher deels door mismanagement. "Zoals ik het zie, is dat Frank Williams en zijn dochter niet in staat zijn gebleken om het team op een moderne manier te leiden", aldus Schumacher tegen Speedweek.

"Er gaan veel dingen fout door de manier waarop het team geleid wordt. Jaren geleden had het pad al vrijgemaakt moeten worden voor jong management personeel. Ik heb het zelf ook meegemaakt, de tijden zijn veranderd. Het systeem van Frank Williams bestond altijd uit het uitoefenen van veel druk van bovenaf. Er zijn nu veel jonge mensen die Formule 1 studeren. Sommigen van hen zitten maar kort in de koningsklasse, omdat ze zich niet laten manipuleren."

De verkoop kan volgens Schumacher succesvol zijn voor een investeerder met diepe zakken. "Maar dat kan alleen als Frank en Claire volledig opzij stappen. Het is nog steeds een geweldig raceteam. Als ze de juiste partners en geld vinden, zou ik meteen instappen."

Michael Latifi, vader van Williams-coureur Nicholas, wordt genoemd als mogelijke koper, maar Schumacher denkt ook aan Dmitry Mazepin wiens zoon Nikita in de Formule 2 gaat rijden. "Mazepin is rijker dan Latifi en Stroll. Tot nu toe heeft hij ieder team gekocht voor zijn zoon. Vanaf de Formule 3 en hoger. Ik kan daar geen kritiek op hebben, want ik vind het mooi dat mensen zo veel willen investeren in onze sport. Ook al is het voor hun eigen kinderen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS