Formule 1

Diverse meningen over mogelijk verbod 'party modus': "Het mag duidelijk zijn dat ze een soort van knop hebben die erg goed werkt"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 augustus 2020 16:44

Een onverwachte meevaller voor Red Bull voordat de Grand Prix van België start? Het lijkt er op dat de FIA de ‘party modus’, waarmee Mercedes de afgelopen jaren de Formule 1 domineerde, wil verbieden. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas zijn in ieder geval niet onder de indruk en verwachten niet dat er veel gaat veranderen.

Mercedes F1

“Het is duidelijk dat ze ons willen vertragen, zoals ze ons altijd proberen te vertragen”, reageert Lewis Hamilton tegen GrandPx.news. Volgens zijn teamgenoot Bottas is er ook zeker geen paniek bij zijn team, die zegt dat dit hetzelfde voor iedereen is. Aan de uitspraak kun je twijfelen, omdat de Honda-, Ferrari- en Renault-krachtbronnen niet zo extreme modus als de zwarte 'Silberpfeile' aan boord heeft.

“Het maakt voor ons geen verschil”, aldus Charles Leclerc van Ferrari. “Wij gebruiken hetzelfde vermogen in de kwalificatie als race.”

Wanneer Romain Grosjean naar de party modus wordt gevraagd, reageert hij: “Als je de vorige race terugkijkt, zie je hoe makkelijk de Williams Kevin Magnussen inhaalde. Het mag duidelijk zijn dat ze een soort van knop hebben die erg goed werkt.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS