Formule 1

Dit jaar een vierde motor voor Hamilton? “Deze krachtbronnen moeten héél hard werken en het is maar..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 september 2021 10:50 • Print artikel

Mercedes-teambaas Toto Wolff was behoorlijk tevreden na de vrije training in Monza. Toch houdt de Oostenrijker een slag om de arm hoe ze ervoor staan in de strijd met Red Bull. Ook Mercedes lijkt inmiddels te rekenen op een vierde motor voor Lewis Hamilton.

F1 2021 Lewis Hamilton


“Ik ben behoorlijk tevreden”, aldus Wolff na de eerste dag in Monza tegen Sky Sports. “Het lijkt erop dat we vroeg in de sessie slechts één ronde met de opgeschroefde motor van Perez hebben gezien. Dus ze hebben nog ongeveer drie tienden in de motor over. Maar we hebben ook nog een bandenverschil. Je weet niet hoe dat verloopt.”

Het lijkt erop dat Lewis Hamilton inmiddels ook nog maar twee motoren tot zijn beschikking heeft, net als Verstappen. Dat kan ertoe leiden dat de Mercedes-coureur later dit jaar ook een gridstraf gaat oplopen.

“We hebben allemaal problemen met de krachtbronnen, voor allen betreft het de betrouwbaarheid”, vervolgt de Oostenrijker. “Deze krachtbronnen moeten héél hard werken en het is de vraag hoe snel ze slijten. We denken aan een motorenwissel tijdens dit weekend, maar we hebben nog geen definitieve conclusie getrokken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS