Karting • Iame X30 Euro Series

Devon Hagelen (9) wint eerste NK AME en plaatst zich voor het WK in Italië: "Echt super vet"

Uitgegeven door Bart • 16 juni 2021 02:11 • Print artikel

Mariembourg – De spanning was groot bij de eerste wedstrijd van het IAME NK. Op het circuit van Karting des Fagnes in het Belgische Mariembourg lag er in de Mini Parilla Nationaal-klasse voor de winnaar een WK-ticket klaar. De 9-jarige Devon Hagelen uit Elst was onverslaanbaar en wist in alle drie de races als winnaar over de streep te komen. En dus mag het karttalent van JD Kartsports in oktober naar Italië afreizen voor de IAME International Finals op de kartbaan van Adria.

Devon Hagelen

Devon liet het hele weekend zeer goede dingen zien. In de races reed de karter uit Elst heel strak, mooie lijnen en maakte hij geen enkele fout. En zo bleek opnieuw dat de kartbaan in Mariembourg hem goed ligt. Eerder dit jaar werd Devon op dezelfde baan al knap derde in de sterk bezette Mini Parilla-klasse tijdens de eerste ronde van het IAME Benelux Kampioenschap.

Samen met zijn vader Jeff, die tevens zijn monteur is, vormt Devon een goede combinatie. Daarnaast is er de ondersteuning van teambaas Jeffrey van Diggelen die voor de afstelling en de motoren zorgt. Door het werk van het team kon Devon zich onderscheiden. “Dit was een lekker weekend, ik ben echt heel blij. Ik had het niet echt zien aankomen. We rijden hier niet zo vaak en andere karters komen hier veel vaker.”

Na zijn overwinning gaat Devon aan de leiding van het NK, maar belangrijker was plaatsing voor het WK. “De races vond ik best spannend, want alleen de nummer 1 zou een ticket voor het WK krijgen. Ik vind het echt super vet dat ik daar nu heen mag. Ik heb nog nooit op de baan in Adria gereden.”

“Het ging in de races heel goed. In de eerste race had ik een goede start en kon ik samen met Herman wegrijden van de rest van het veld. Race 2 ging ook goed. Ik was weer eerste, al moest er wel een fotofinish aan te pas komen. Het verschil was slechts 5 duizendsten. Dat was echt heel spannend. Race 3 was ik weer de snelste en kon ik mooi wegrijden van de nummer twee. Ik heb er flink voor moeten vechten, maar dat maakt de overwinning alleen maar mooier.”

Devon Hagelen

“Toen ik als eerste over de streep kwam, was ik echt heel blij”, zo vertelt Devon. “Kort voor de race was er nog een probleem met de motor. Dat was heel spannend, we zijn naar de pits gerend en hebben het gelukkig kunnen oplossen. We hadden nog maar vier minuten over. Gelukkig kon ik toch nog als eerste starten. Ik weet niet precies wat het probleem was, maar gelukkig kon ik rijden.”

De volgende race voor Devon is het Benelux Kampioenschap op de kartbaan van Spa-Francorchamps. “Dan rij ik voor het eerst met mijn nieuwe helm. In Spa heb ik al twee keer gereden, een keer met de Dolphin en een keer met de Mini 60cc. De baan kent veel hoogteverschil en veel technische bochten. Dat ligt me wel goed. Als we geen problemen tegenkomen, hoop ik in de top 10 te rijden. Tijdens de vorige race van het Benelux Kampioenschap ben ik als derde geëindigd. Hopelijk gaat het in Spa net zo goed.”

Devon Hagelen bedankt zijn ouders en sponsoren Navetto en Bart Walraven, Flexibell en Jeroen Verhagen, Everyday Fit en Hans Profijt, Sonic Equipment B.V., zijn trainer Mike Stoopendaal van Fysiotherapie Stoopendaal en Bas Hartingh voor de motortuning. En uiteraard JD Kartsports met Jeffrey van Diggelen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS