DTM

Deutsche Tourenwagen-Masters keert voor het eerst in 15 jaar terug naar Spa-Francorchamps

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 juni 2020 17:11 • Print artikel

De Deutsche Tourenwagen-Masters (DTM) heeft een vernieuwde kalender 2020 uitgegeven, waarin ook een wedstrijd in Spa-Francorchamps wordt verreden. Daarnaast worden er een aantal dubbele evenementen verreden. De kalender blijft, ondanks de coronapandemie, uit 10 evenementen bestaan en 20 races.

DTM

Het seizoen start zoals al eerder bevestigd van 10-12 juli op de Norisring, waarna Spa-Francorchamps voor het eerst in 15 jaar weer op de kalender staat bij het Duitse toerwagenkampioenschap. Het kampioenschap komt op drie circuits voor dubbele races. Dat zijn de Lausitzring, Nürburgring en Zolder. Assen staat wederom weer op de kalender. Deze race wordt van 4-6 september verreden.

“We willen de fans bedanken voor hun geduld in de afgelopen weken, maar nu zijn we meer dan blij om een goed voorbereide en gevarieerde kalender aan te bieden, die veel race-actie beloofd”, aldus ITR-voorzitter Gerhard Berger. “Dat is het resultaat van het harde werk van iedereen die betrokken is in deze speciale omstandigheden. Al met al zijn we in staat geweest om met een compacte kalender te komen waar het waard voor was om op te wachten.”

Aangepaste DTM-kalender 2020
10-12 Juli – Norisring

1-2 Augustus – Spa-Francorchamps

14-16 Augustus – Lausitzring

21-23 Augustus – Lausitzring

4-6 September – Assen

11-13 September – Nürburgring (Grand Prix layout)

18-20 September – Nürburgring (shortened layout)

9-11 Oktober – Zolder

16-18 Oktober – Zolder

6-8 November – Hockenheim

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS