Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Derde Braziliaan in Formule 2: "Stap van F3 naar F2 is groter dan de stap van Formule 2 naar de Formule 1"

Uitgegeven door Bart • 30 juni 2020 19:59 • Print artikel

Tweevoudig Braziliaans Formule 3-kampioen Guilherme Samaia maakt dit weekend zijn debuut in de Formule 2. De 23-jarige coureur uit Sao Paulo gaat racen voor het team van Campos Racing en wordt daarmee de teamgenoot van Jack Aitken. Samaia is de derde Braziliaan op de Formule 2-grid na Pedro Piquet en Felipe Drugovich.

Guilherme Samaia


De Braziliaan heeft twee keer de Braziliaanse Formule 3-titel veroverd en moest mede door het coronavirus lang wachten op een kans op een hoger niveau. "Campos heeft me vorig jaar gevraagd om in Oostenrijk in de Formule 2 te rijden, maar destijds hebben we besloten om op het juiste moment te wachten. Gelukkig is het lange wachten over en kunnen we dit weekend gaan racen."

Samaia ziet zijn debuutseizoen in de Formule 2 als een leerjaar. "De stap van de Formule 3 naar de Formule 2 is groter dan de stap van de Formule 2 naar de Formule 1. Alles is anders. De banden, aerodynamica, de power, de motor, de snelheid in de bochten. Het is absurd veel sneller dan in een F3-auto. Daarnaast is het bandenmanagement ook extreem belangrijk in de Formule 2."

Guilherme Samaia

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS